امروز قصد داریم شرایط زندگی در استانبول و همچنین شرایط کار و دیگر جوانب را بررسی کنیم. استانبول به لطف زیبایی های طبیعی و تاریخ پر جنب و جوش و دارا بودن ساختارها و مناطق بسیاری که تحت حمایت یونسکو است یکی از شهرهای برجسته جهان به شمار مي رود.
همیشه زندگی کردن در کشورهای اروپایی و حضور در عرصه های بین المللی برای بسیاری از افراد مطلوب بوده و استفاده از خدمات و امکانات ویژه ای که دولتمردان در این کشورها برای ساکنانشان در نظر می گیرند، رؤیایی است که امروزه بسیاری از ایرانیان طالب آن هستند.
در این میان ترکیه نیز به علت اینکه بخشی از آن در اروپا واقع است توانسته به توسعه های چشمگیر صنعتی دست یابد و رفاه حداکثری را برای مردمانش فراهم نماید. از این رو مورد توجه ویژه است، استانبول به عنوان بزرگترین شهر ترکیه از پر رونق ترین و پرجاذبه ترین شهرهای این کشور محسوب می شود که مانند نگینی درخشان توانسته مکان امنی را برای گردشگران و تمامی کسانی که مایل به زندگی در چنین فضایی هستند فراهم نماید.
پس از مدتی كه در استانبول زندگی کنید، مسیرهای خیابان ها، مغازه ها و معابرشهری را ياد خواهيد گرفت. غذاهای خیابانی 24 ساعته، تماشای طلوع خورشید از روي یکی از برجسته ترین اسکله های جهان که قرن هاست پا برجا مانده اين شهر را بیش از پيش رويايي كرده است. برای اولین بار در ایران قصد داریم تا تمام جوانب برای زندگی در شهر استانبول و شرایط کاری آن را مورد بررسی قرار دهیم، با ترک نیک همراه باشید و نظرات ارزشمندتان را در انتهای مقاله برای ما ارسال نمایید.
جغرافیای منحصر به فرد اين قاره و تاریخ غني اش اهمیت استراتژیک به استانبول بخشيده است. کشتی ها بهترين راه برای ديدن این شهر بی حد و حصر هستند و با كشتي مي توان از دو قاره اورپا و اسيا عبور كرد. استانبول در صدر لیست شهرهای پر ازدحام جهان قرار دارد. به همين دليل براي رفت و امد دارای سیستم حمل و نقل عمومی توسعه يافته از قبيل مترو، تراموا، اتوبوس، قطار و کشتی مي باشد. همچنین كرايه حمل و نقل آن بسیار ارزان تر از لندن است.
آب و هوای پر باران و لطیف این خطه با خونگرمی مردمان آن گره خورده و فضایی بسیار دوست داشتنی را برای افرادی که به شرایط جوی معتدل و مرطوب علاقه مند هستند فراهم نموده است. حال در این میان فرهنگی که به علت مهاجرت های بسیار، تنوع فراوان را به خود دیده و ترکیبی خارق العاده و زیبا از آداب و رسوم اصیل آسیایی و متمدن اروپایی را فراهم نموده آن را برای ایرانیان که از لحاظ زبان و فرهنگی اشتراک های نزدیکی بسیاری را با این کشوراحساس می کنند، مطلوب قرار داده است. تا حدی که می توان به راحتی سنت های ترکی، ایرانی و اروپایی را در گوشه گوشه این خاک مشاهده نمود و البته لذت برد.
مردمان این خطه با تقید کامل بر حلال و حرام به طبخ غذا و انجام معاملات خود پرداخته و امر حلالیت گرفتن را به عنوان یک اصل اعتقادی مهم قبول دارند و اکثر آنها در نماز جمعه شرکت می کنند. از این جهت فرهنگ ترکیه با فرهنگ ایرانیان شباهت های کم نظیری دارد. پایبندی به دین مبین اسلام باعث شده در این کشور بتوان تعداد فراوانی از اهل سنت و شیعه را دید که با گویش زیبای ترکی که بسیار نزدیک به ترکی آذری است، در کنار هم با اخوت و مهربانی زندگی را سپری کرده و در مساجد به منظور انجام اعمال عبادی دور هم جمع می شوند. استانبول شهری است که هر شخص با هر دین و هر نوع پوششی آزاد بوده و بدون کوچکترین مزاحمت و با حفظ حرمت اجتماعی کامل به زندگی خود ادامه می دهد.
از میان تمامی کشورهای اروپایی، زندگی دراستانبول بیشترین شباهت را به زندگی در ایران داشته و ایرانی های مقیم استانبول در کنار کسب و کارهای بزرگ و کوچک، در عرصه های متفاوتی چون هنر، سلامت و بهداشت، بازرگانی، خدماتی، تجاری و … فعالیت می کنند. استانبول را می توان شهری نامید که فناوری و زیبایی های طبیعی را در خود یکجا جمع نموده است. دریایی زیبا، جنگل های سرسبز، پارک های بزرگ طبیعی، جزیره های شگفت انگیز، برج های با شکوه، مراکز خرید عظیم و پیشرفته، هایپر مارکت های بزرگ و… برای هر فردی جذایبت های خاص خود را دارد که از مزایای کم نظیر این شهر توریستی است.
افراد قادرند با درآمدی حدود 500 تا 600 دلار یک زندگی عادی را در این شهر تجربه نمایند. از نظر دانشگاه نیز مانند ایران نمونه های دولتی آن رایگان بوده و هزینه بخش خصوصی نسبت به نوع رشته، مقطع تحصیلی و نوع دانشگاه متغیر است. اغلب ایرانیانی که قصد مهاجرت به ترکیه را دارند، استانبول را به علت موقعیت اقتصادی، جغرافیایی و تجاری عالی که دارد برمی گزینند. اما به هر حال بالا بودن هزینه های مواد غذایی، درمانی و دانشگاه های خصوصی باعث شده افراد با تأمل بیشتری این شهر را انتخاب نمایند. برای آشنایی بیشتر با اقتصاد ترکیه و مقایسه آن با 3 کشور همسایه اش، مقاله جذاب مربوطه را حتما بخوانید.
از دیگر ویژگی های شهر استانبول می توان به موارد زیر اشاره نمود:
اگر به کار در استانبول علاقه دارید، این نکته را بدانید که این شهر فرصت های خوبی را در اختیار مهاجران قرار می دهد. دراین مقاله به شما نشان خواهیم داد که می توانید چه توقعات و انتظاراتی از کار در استانبول داشته باشید. اشتغال به کار در استانبول می تواند بینش شغلی شما در تجارت پویای ترکیه را دگرگون کرده و به صدر برساند. ایده های عالی و ارتباطات مناسب می تواند سبب افزایش دانش بازار و بهترین بهره برداری از سرمایه شود. بنابراین استانبول برای مهاجرانی که می خواهند چند سال را در ترکیه بگذرانند جایگاه ویژه ای دارد.
این شهر از موقعیت مناسبی بین دریای سیاه و دریای مرمره برخوردار است و بیش از یک سوم کل صادرات و واردات از این کلان شهر از تنگه بسفر صورت می گیرد. در واقع کار در استانبول به معنای کار در بزرگترین مرکز تجاری ترکیه است که می تواند فرصت های شغلی مناسبی را در اختیارتان قرار دهد. جالب است بدانید با اینکه استانبول پایتخت ترکیه نیست، اما همچنان قطب مهم کسب و کار و پر طرفدارترین شهر کشور ترکیه می باشد.
همان طور که می دانید ترکیه یک کشور اوراسیایی است. این کشور با بلغارستان، یونان، گرجستان، ارمنستان، ایران، آذربایجان، عراق و سوریه مرز مشترک دارد. زبان رسمی آن ترکی استانبولی است. طبق آمار وزارت کار و تأمین اجتماعی ترکیه در سال 2019، بیش از 87 هزار خارجی در ترکیه کار می کنند. در حال حاضر ملیت های مختلف شامل سوری ها، گرجی ها، اوکراینی ها، چینی ها، هندی ها، روسی ها و انگلیسی ها دراین کشور مشغول کار هستند. تنوع گسترده ملیت های مختلف نشان می دهد کشور ترکیه به خصوص شهر استانبول در حال تبدیل شدن به قطب فرهنگی و اقتصادی برای مهاجرین است. به گونه ای که افراد می توانند استعدادهای خود را در این کلان شهر زیبا شکوفا کنند.
حتما بخوانید: 10 هتل لوکس 5 ستاره در استانبول
تدریس زبان انگلیسی یک گزینه قانونی عالی برای اتباع خارجی است. زيرا قوانین سختگیرانه گرفتن مجوز کار تقريبا انجام كارهای دیگر را در تركيه دشوار كرده است. علاوه بر اين اکثر آموزشگاه های زبان به دلیل گردش مالی زیاد کارکنان و هزینه های مربوط به آن ، مجبور نيستند مجوز كار بگيرند. به همين دليل به راحتي در اين موسسات مي توانيد استخدام شويد. اگرچه داشتن TOEFL ضروری خواهد بود، اما به هیچ تجربه آموزشی براي استخدام نياز نداريد و می توانید در بسیاری از آموزشگاه های زبان فرانسوی و انگلیسی شغل تضمین شده با ساعات کاری منعطف پيدا كنيد. اگر مدرک تدریس شناخته شده ای داشته باشید، در مدارس بین المللی و مواردی از این قبیل مشاغلی با درآمد بالا در انتظار شما خواهد بود.
استانبول هر ساله تعداد بالایی مهاجر را در خود جای داده و توریست های بسیاری برای دیدن جاذبه های آن سراز پا نمی شناسند. بدیهی است که هزینه زندگی در چنین شهری کمی بالاتر از شهرهای دیگر ترکیه باشد. همانطور که تمامی ایرانیان بالا بودن هزینه زندگی در تهران را نسبت به شهرهای دیگر به عنوان یک اصل منطقی پذیرفته اند، اما نکته جالب توجه این است که هزینه زندگی در استانبول بسیار کمتر از هزینه زندگی در تهران می باشد و شاید دلیل آن درآمد بالای ماهیانه افراد است که تقریباً بیشتر از درآمد آنها در ایران به نظر می رسد. یافتن کار در این شهر بزرگ با سهولت بیشتری امکان پذیر است و علت آن را می توان در این دو موضوع یافت:
با اندکی تامل بر این دو علت در می یابیم بالا بودن درآمد خود عامل مؤثری است که می تواند هزینه ها را پوشش داده و سطح رفاهی مناسبی را فراهم نماید.
در سال 2019، حداقل دستمزد در ترکیه 422 یورو (2815 لیر) در هر ماه تعیین شد. به عبارت دیگر 5068 یورو (33789 لیر) در هر سال. اگر این آمار را با سال قبل مقایسه کنیم شاهد افزایش حداقل دستمزد در هرماه به میزان 26.06 درصد خواهیم بود. بنابراین قدرت خرید کارگران نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است و این موضوع برای مهاجرین نیز صادق است.
اگر به رتبه بندی حداقل دستمزد نگاهی بیندازیم ترکیه در رتبه 38 قرار دارد که تراز خوبی در بین کشورهای با کمترین حداقل دستمزد به حساب می آید. یادآور می شود حداقل دستمزد (NMW) یک کشور، کمترین میزان حقوق در هر ساعت، روز یا هر ماه است که کارفرمایان باید به طور قانونی به کارگران بپردازند.
آیا مجوز کار به همسر و فرزندان یک مهاجر در ترکیه اعطا می شود؟ همسر و فرزندان مهاجری که برای کار به ترکیه آمده است می توانند بعداً مجوز کار دوره ای دریافت کنند. یکی از شرایط لازم برای انجام این کار اقامت در ترکیه حداقل به مدت 5 سال است. حتما بخوانید: آموزش اخذ اقامت ترکیه با روش های ساده
کنسولگری ترکیه لیستی به روز در مورد کلیه مشاغل مورد نیاز تهیه کرده و وزارت کار، اطلاعات و مقررات مربوط به هر یک از بخش های اشتغال را در اختیار دارد. در این بخش قصد داریم به سوال بسیاری از شما عزیزان پاسخ دهیم. مشاغلی که بیشتر از همه در استانبول مورد نیاز هستند شامل:
هنگامی که یک تبعه خارجی قصد کار در استانبول را دارد، شرایطی را باید در نظر بگیرد که برخی از آنها مربوط به سهمیه استخدام اتباع ترکیه در همان تجارت است. پس از روشن شدن همه موارد، از شما خواسته می شود تا برای دریافت مهر ویزای کاری به کنسولگری خود مراجعه کنید. اگر در مورد صلاحیت خود برای کار مشکوک هستید، همیشه قبل از شروع مشاوره بگیرید.
بیشتر افراد قبل از عزیمت به استانبول کار پیدا می کنند، گرچه می توان با استفاده از لیست های شغلی آنلاین، روزنامه های زبان انگلیسی، وب سایت های کالج و تبلیغات طبقه بندی شده، جاهای خالی و مشاغل مورد نیاز را پیدا کرد.
این نکته را نیز باید در نظر داشت که شرکت های بزرگ بین المللی که در ترکیه تجارت می کنند، اغلب به دنبال مهاجرین برای پیوستن به نیروی کار خود در آن کشور هستند. آنها توجه ویژه ای به فارغ التحصیلان دانشگاهی دارند. به عنوان مثال: یونیلور، مایکروسافت، اینتل و BP همگی در ترکیه فعالیت می کنند. همچنین تعدادی از فروشندگان پوشاک بزرگ مانند Hennes ،Marks ،Spencer و Next نیز در این کشور مشغول فعالیت هستند.
حال به عنوان نمونه به ذکر برخی از مشاغلی می پردازیم که در استانبول خواهان زیادی دارد:
برای راه اندازی کسب و کار در استانبول، مهاجرین باید ویزای کاری دریافت کنند. علاوه بر این، آنها نیاز به مجوز کاری نیز دارند. قوانین مربوط به مجوزهای کاری مهاجرین که در تاریخ 6 مارس 2003 (15 اسفند 1381) به تصویب رسید، تغییرات اساسی را در قوانین مربوط به مهاجرت به ترکیه ایجاد کرده است. یکی از مهم ترین تغییرات، معرفی چهار نوع مجوز کاری است. در این بخش انواع مجوز های کاری و ویزای کار را دسته بندی کرده ایم که عبارتند از:
ایرانیان زیادی هستند که هر ساله به علت تمایل به ادامه زندگی در کشورهای همسایه، استانبول را به علت ویژگی ها و برتری هایی که ذکر نمودیم انتخاب می کنند. آگاهی در مورد مناسب ترین محله های این شهر می تواند آنها را در گزینش نمونه ای که با سلیقه و بودجه شان هماهنگ تر است یاری رساند.
ببک، سلطان احمد، بی اغلو، کادیکوی جزء محله های لوکس و دارای امکانات عالی در این شهر هستند و شما هرچه قدر هم که در شهر بزرگ استانبول بگردید، مکان دیگری را نخواهید یافت که به عنوان یک منطقه لوکس به شما پیشنهاد شود. البته اگر به دنبال نمونه های ارزان تر با قیمت مناسب تر هستید می توانید به سراغ محله های دیگر رفته و خرید خود را در آنجا انجام دهید. برای آشنایی با آب و هوای ترکیه از مقاله مربوطه بازدید نمایید.
بسياري ازافراد معمولاً با ویزای توریستی به كشور ترکیه وارد مي شوند که به آنها امکان می دهد طی یک دوره شش ماهه و 90 روزه در این کشور اقامت داشته باشند. پس از آن مجوز اقامت یک ساله به آنها اعطا خواهد شد. اگر شاغل رسمی باشيد، به شما اجازه اقامت به همراه مجوز کار نیز داده مي شود. برای داشتن اقامت بيشتر در تركيه باید بیمه درمانی ساليانه خریداری کنید و یک حساب بانکی به همراه يک مبلغ مشخص در آن داشته باشيد.
یادگیری زبان ترکی استانبولی واقعاً آنقدرها که دشوار به نظر می رسد، سخت نیست. زيرا كه واژگان، دستور زبان و ساختار جملات کاملاً متفاوت از انگليسي است. اما بر خلاف انگلیسی، یک زبان کاملاً منطقی است و قوانین خاص خودش را دارد. تنها پس از یادگیری اين قوانین، صد در صد به زبان تركي مسلط خواهيد شد.
1- حرکت به سمت استانبول : قبل از هر چیز برای سفر به ترکیه بايد گذرنامه داشته باشيد و اطمینان حاصل کنید که حداقل 3 ماه قبل از تاریخ ورود خود به این کشور معتبر باشد، زیرا حداکثر اقامت در ترکیه 90 روز است.
2- نحوه اخذ مجوز و ویزا در استانبول: با داشتن گذرنامه، فرم درخواست ویزای کار، پاسپورت و یک نسخه از قرارداد کاري خود مي توانيد برای دریافت مجوز کار اقدام کنید. پس از دریافت مجوز، به کنسولگری برويد و گذرنامه، پروانه کار و ویزاي کارخود را بگيريد. به اين ترتيب اجازه اقامت شما به مدت یک سال معتبر خواهد شد و به راحتی دوباره قابل تمدید است.
3- بانک های ترکیه کارکنان انگلیسی زبان دارند: در استانبول بانک ها حوالی ساعت 8:30 صبح تا ساعت 17:30 عصر مشغول به كار هستند. این موضوع برای کسانی که نمی توانند صبح زود به بانک مراجعه کنند عالي است. همچنين حداقل یک نفر در شعبات بانكي به انگلیسی صحبت می کند تا مهاجران آسان تر بتوانند كارهاي بانکی خود را انجام دهند.
4- سبک زندگی در استانبول: استانبول در مقایسه با پاریس، برلین، رم یا لندن به مراتب ارزان قيمت تر است و هزینه بسیار کمتری در زمينه پوشاک دارد. همچنين فراموش نکنید غذاهای ترکی ارزش يكبار چشيدن را دارند. از همه مهم تر قهوه ترک به همراه فال آن، حال و هوای جالبی داشته و یک فرهنگ قدیمی در این کشور محسوب می شود.
5- ترافیک استانبول: ترافیک یکی از عواملی است که زندگی در استانبول را سخت كرده است. این شهر همیشه دارای ترافیک شدید است و این امر حمل و نقل عمومي را نيز را مشکل ساز كرده است. به طوري كه مردم ساعت ها در ترافیک می مانند. به طور مثال اگر فاصله شما تا مقصد 20 دقیقه با رانندگی است، به دلیل وجود ترافیک، یک و نیم ساعت طول خواهد كشيد.
6- هزینه های بالای زندگی: هزینه زندگی در مقایسه با سایر شهرهای ترکیه در استانبول بيشتر است. با این حال، در این شهر می توان درآمد خوبي كسب كرد.
7- نبود فضای کافی پارکینگ: اگر می خواهید در استانبول زندگی کنید، باید برای جستجوی فضای خالی پارکینگ بسيار جستجو كنيد.
8- بهم خوردن نظم شهر در هنگام وقایع آب و هوایی: در استانبول يا باران زیاد است یا باد قوی مي وزد! اگر اين موارد قبل از ساعت کار اتفاق بیفتد، باید زودتر به محل كار خود برويد یا اگر در ساعات کاری اتفاق افتد، باید زودتر كار خود را ترك كنيد. کسانی که در استانبول کار می کنند به خوبی از اين موضوع باخبر هستند و بسیاری از شرکت ها به کارگران خود اجازه اين كار را مي دهند. زندگی در این نوع حوادث آب و هوايي متوقف می شود.
9- حمل و نقل عمومی شلوغ: یکی دیگر از مشکلات استانبول تعداد جمعیت آن است. اگر فکر می کنید همه اتومبیل دارند و وسایل حمل و نقل عمومی خلوت است اشتباه مي كنيد! حمل و نقل عمومی و ایستگاه های اتوبوس شلوغ ترین مکان های شهر است.
10- آلودگی هوا: آلودگی هوا یکی از اثرات بد کلانشهرها از جمله استانبول است كه بر کیفیت زندگی تأثیر می گذارد.
11- به محض ورود به استانبول چه اقدامي كنيم: یکی از مواردی که هنگام ورود به استانبول نیاز دارید، تلفن است. شبکه های پوشش تلفن همراه در ترکیه واقعاً خوب هستند و بدون مشکل می توانید سيم كارت جدید دریافت کنید.
مناطق و حومه های بسیاری در استانبول وجود دارند که گزینه های اقامتی جذاب برای مهاجران را ارائه مي دهند و بسیاری از مهاجران را در مجتمع های آپارتمانی یا در خانه هایی در مناطق حومه شهر مي توانيد پيدا كنيد. عواملی که باید در هنگام انتخاب یک منطقه زندگي در استانبول مورد توجه قرار دهيد نزدیکی به محل کار، مدارس، مسافت رفت و آمد و دسترسی به امکانات اولیه است. اکثر مهاجران تمایل به زندگی در قسمت اروپایی تركيه را دارند زيرا آپارتمان ها، مجتمع ها و فضای سبز خیره کننده اي دارد.
موزه هاگیا سوفیا: موزه هاگیا سوفیا يا ایاصوفیه یکی از موفق ترین نمونه های تاریخ معماری جهان است.
برج گالاتا: برج گالاتا یکی از رمانتیک ترین ساختمان های استانبول است كه سالانه مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار مي گيرد.
موزه های باستان شناسی استانبول: موزه های باستان شناسی استانبول توجه هر توریستی را به خود جلب مي كند. این بنا یکی از بزرگترین موزه های جهان است.
مسجد آبی: مسجد آبی بدون شک یکی از مهم ترین سازه های با شکوه استانبول مي باشد.
کاخ توپکاپی: وقتي صحبت از استانبول می شود، کاخ توپکاپی یکی از اولین مکان هایی است که براي بازديد به ذهن می رسد.
جزایر استانبول: با بازدید از جزایر استانبول به ویژه در ماه های تابستان می توانید تمام زیبایی های این شهر را از نزدیک مشاهده کنید. استانبول تنها شهری است که قاره آسیا و اروپا را به هم وصل می کند. این شهر بی نظیر و منحصر به فرد بسیار محبوب است. غذاهای استانبول که با بسیاری از فرهنگ ها غني شده است، از اهمیت ویژه ای در میان غذاهای جهانی برخوردار می باشد. این غذاها طعم های سنتی بسیار محبوبي دارند و هرکسی که به استانبول می آید، باید حتی براي یکبار این طعم ها را امتحان كند.
چند سالی است که کشور زیبای ترکیه یکی از اصلیترین مقاصد ایرانیان برای گردش و…
کشور ترکیه به سبب نزدیکی و همسایگی با ایران برای کسانی که قصد اقامت در…
ترکیه و ایران تقریباً از نظر فرهنگ و جمعیت شبیه هستند. بنابراین این کشور ترکیه…
بهترین شهر ترکیه برای زندگی کجاست؟ کشور ترکیه از گذشته تا کنون پذیرای مهاجران و…
آیا قصد راه اندازی کسب و کار در کشور ترکیه دارد؟ آیا میخواهید از شرایط…
برای اولین بار در ایران قصد داریم تا نکات ارزشمندی را در خصوص صادرات به…