سیستم حمل و نقل ترکیه

صادرات به کشور ترکیه (جدید ترین قوانین صادرات به ترکیه)

برای اولین بار در ایران قصد داریم تا نکات ارزشمندی را در خصوص صادرات به کشور ترکیه مورد بحث قرار دهیم و بهترین کالاها برای صادرات به این کشور را بیان کنیم. با توجه به اینکه کشور ترکیه در موقعیت خاص جغرافیایی قرار دارد و یک پایش در قاره آسیا و دیگری در قاره اروپا قرار دارد، به یک مکان مهم تجاری تبدیل شده که پیشینه اش به زمان روم و پیش از آن باز می گردد. در سال 2012 میلادی، اقتصاد ترکیه از نظر رتبه هجدهمین جهان و هفتمین اقتصاد موفق بزرگ اروپا است. این کشور مدیترانه ای با جمعیت 82 میلیون نفر، تعداد زیادی از مصرف کنندگان و خریداران را در خود جای داده است. آیا می‌ خواهید تمام نکات و راهکار های صادرات به کشور ترکیه را بدانید؟ در ادامه با شرکت ترک نیک همراه باشید.

یکی از مهم ترین نکات و دانستنی های جالب این است که کشور ترکیه، همواره اقتصاد و صنعت رو به رشدی دارد و برای توسعه آن تلاش های زیادی را تا به امروز انجام داده است. میزان تولید ناخالص داخلی کشور ترکیه در سال 1390 (2011 میلادی) به میزان 8.6 درصد رشد داشته و توانسته به سریع ترین کشور از نظر رشد اقتصاد در اروپا مبدل گردد. گفته می شود که این کشور تا سال 1402 (2023 میلادی) در رتبه 10 اقتصاد برتر تولید ناخالص داخلی قرار گرفته و با پیوند های نزدیکی که با اروپا و اقتصاد خاورمیانه دارد، کشور ترکیه یک جایگاه مهم تجارتی و شغلی برای ورود به بازارهای اروپایی و غربی است.

شناسایی فرصت های سرمایه گذاری در ترکیه نیاز به دانش عمیق از فرهنگ، تجارت و خطرات احتمالی آن دارد. اگرچه ترکیه به دلیل رعایت قوانین و مقررات اتحادیه اروپا، ریسک بسیار کمتری در تجارت و صادرات دارد اما باید رشوه، فساد و کلاهبرداری در ترکیه را مورد توجه قرار داد. بنابراین کسب و کارها باید در مراحل اولیه استراتژی های ورود به بازار هوشیار باشند تا بتوانند از طیف وسیعی از خدمات و امکانات بهره مند شوند.

خوشبختانه در سال‌ های اخیر میزان صادرات کالاها از ایران به کشور ترکیه افزایش داشته است. به دلیل وجود مرز مشترک میان ایران و ترکیه، شرایط مناسبی برای صادرات به این کشور برای ما ایرانیان فراهم شده است. اجازه دهید در ابتدا بررسی مختصری از وضعیت کلی کشور ترکیه، فرهنگ و مردم آن داشته باشیم. برای آشنایی کامل با فرهنگ ترکیه به مقاله مربوطه مراجعه فرمایید.

About Turkey

بررسی وضعیت عمومی کشور ترکیه

کشور ترکیه برای سالیان متمادی در میان قاره آسیا و اروپا قرار داشته و به همین سبب توانسته یکی از موفق ترین کشورها از نظر اقتصادی و صنعتی در منطقه خاورمیانه باشد. ترکیه منابع طبیعی زیادی داشته و همچنین منابع نفتی و گازی قابل توجهی نیز دارد. جالب است بدانید این کشور تنها به درآمد حاصل از نفت خود اتکا نکرده و بیشتر درآمد اش از گردشگری و صادرات محصولات داخلی است، به نحوی تاکنون توانسته یکی از مهم ترین و تاثیرگذار ترین قدرت های اقتصادی در منطقه باشد.

ترکیه کشوری بزرگ و به سرعت در حال توسعه است و بازار مصرف داخلی 82 میلیون نفری دارد. طی یک دهه گذشته ، اين كشور عضویت نهایی خود در اتحادیه اروپا را تثبيت کرده است و هم اکنون اتحادیه گمرکی اروپا فرصت های قابل توجهی را برای آن به وجود اورده است.

حتی اگر تركيه عضو اتحادیه اروپا نباشد، اما توانسته یک رابطه اقتصادی قوی با آن برقرار کند و به منظور ترغیب تجارت و روابط اقتصادی، توافق اتحادیه گمرکی با اروپا را امضا کرده است. در سالهای اخیر اتحادیه اروپا بيشترين واردات و صادرات از ترکیه داشته است به طوری که ترکیه رتبه هفتم واردات و پنجمین رتبه صادرات برتر اتحادیه اروپا را دارد. اين كشور بسیاری از کالاها و خدمات از جمله حمل و نقل، منسوجات، محصولات کشاورزی، اتومبیل و غیره را به اتحادیه اروپا صادر کرده است.

بسیاری از افرادی که قصد سرمایه گذاری در کشورهای خارجی را دارند، نام ترکیه را در لیست خود قرار می دهند و از طرفی بسیاری از بازرگانان و تجار بین المللی با کشور ترکیه داد و ستد دارند. ایرانیان بسیاری در سال های گذشته اقدام به سرمایه گذاری و خرید ملک در کشور ترکیه کرده اند و این میزان رو به رشد است. اگر صد صادرات به ترکیه را دارید، در نظر داشته باشید که این کشور می تواند یک بازار بزرگ و مهم برای محصولات شما باشد. کیلومترها مرز زمینی مشترک بین دو کشور نیز شرایط لازم را برای این کار فراهم آورده است.

The Turkish economy

وضعیت اقتصادی و صنعتی ترکیه

وضعیت اقتصادی و صنعتی ترکیه به لطف قوانین جدید و تلاش های دولت در حال پیشرفت و رشد است. اقتصاد این کشور همانطور که گفته شد تنها وابسته به درآمدهای حاصل از فروش نفت نیست و صادرات این کشور به سراسر جهان یکی از نقاط قوت مهم در رشد اقتصاد آن به شمار می رود. صادرات محصولات کشاورزی و دامی ترکیه توانست در سال 1384 (2005 میلادی) رتبه هفتم جهانی را کسب کند که برای یک کشور با جمعیت 82 میلیون نفر بسیار حائز اهمیت است.

دولت ترکیه در سال 1385 (2006 میلادی) توانست برای 11 درصد مردم کشورش اشتغال زایی کند و خود را از بحران های مالی دور نماید. علاوه بر بخش دولتی، بخش خصوص اقتصاد این کشور نیز روز به روز در حال توسعه بوده و با سرعت زیادی مسیر رشد را طی می کند. بخش خصوصی اقتصاد ترکیه نقش بسیار مهمی در روند توسعه بانکداری، ارتباطات و حمل و نقل این کشور نیز داشته است.

اقتصاد ترکیه هفتمین اقتصاد موفق و درحال توسعه در اروپا بوده و این کشور یکی از بیست کشور برتر جهانی در حوزه های صادرات و تولیدات صنعتی می باشد. در سال گذشته (2019 میلادی) میزان تولید ناخالص داخلی این کشور برابر با 784 میلیارد دلار بود که نصف بیشتر آن (حدود 60 درصد) مربوط به بخش خدمات و مابقی مربوط بخش کشاورزی و دامداری بوده است.

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که ترکیه به جز درآمد های حاصل از فروش نفت، گردشگری و صادرات چه درآمد های دیگری دارد؟ در پاسخ باید گفت عمده ترین درآمد های این کشور در حوزه صنعت مربوط به صنایع خودرو، آهن، فولاد و آلومینیوم بوده و در حوزه کشاورزی مربوط به میوه، پنبه و سبزیجات می گردد. همچنین در سال گذشته درآمد کشور ترکیه از صنعت گردشگری و توریست خارجی بیش از 26 میلیارد دلار بوده که این میزان از حدود 32 میلیون گردشگر تامین شده است. درباره اقامت ترکیه چه می دانید؟ برای اولین بار در ایران یک مقاله جامع و کامل در مورد قوانین اخذ اقامت ترکیه توسط شرکت ترک نیک منتشر شد.

Turkish people and culture

مردم کشور ترکیه و ویژگی‌ های فرهنگی اجتماعی آنها

سفر به ترکیه در میان مردم ایران بسیار رواج دارد و همچنین ایرانیان فیلم ها و سریال های این کشور را تماشا کرده اند، با ویژگی های فرهنگی و اجتماعی این کشور تا حدود زیادی آشنا هستند و زبان ترکی در ایران نیز رواج دارد اما تفاوت های زیادی با زبان ترکی استانبولی دارد که در ترکیه رواج دارد. از طرف دیگر کشور ایران و ترکیه از نظر فرهنگ و تاریخ وجوه مشترک زیادی باهم دارند که این موضوع سبب تسهیل در روند تجارتی میان این دو کشور شده است.

مردم کشور ترکیه اغلب بومی و ترک هستند اما اقلیت های مذهبی و فرهنگی نیز در آن به چشم میخورد. همانطور که در مقاله “بررسی ابعاد مختلف فرهنگ ترکیه” گفته شد، کردها در بخش جنوب شرقی، اعراب در قسمت جنوب و گرجی ها در شمال غربی و شمال شرقی این کشور ساکن هستند. چنانچه قصد صادرات به ترکیه را دارید باید از نظر فرهنگی و سبک زندگی مردم این کشور را بررسی کرده و کالای خود را مطابق با نیاز آن ها تولید و بسته بندی نمایید.

جدول زیر وضعیت رشد جمعیت‌ ترکیه از سال 1339 الی 1398 (1960 تا سال 2019 میلادی) را نشان می دهد:

با نگاهی به این آمار متوجه می شویم که جمعیت این کشور روز به روز در حال رشد بوده و علاوه بر افراد بومی، افراد خارجی نیز به جمعیت کلی این کشور افزوده می شود.

Turkey geographically

جغرافیا، سیاست و تاریخ ترکیه

بررسی ترکیه از نظر جغرافیایی:

از نظر جغرافیایی و موقعیت، کشور ترکیه یکی از بهترین گزینه ها بوده، این موضوع تاثیر بسزایی بر روی رشد و پیشرفت اقتصاد و صنعت این کشور داشته است. ترکیه یکی از معدود کشورهایی است که میان قاره اروپا و آسیا قرار گرفته و اگر این مورد را از ترکیه حذف کنیم، اقتصاد و توسعه آن بسیار ضعیف خواهد شد. این کشور مدت ها است که می خواهد به اتحادیه اروپا بپیوندد و اگر موفق شود باید باز هم شاهد جهش بزرگی در اقتصاد آن باشیم.

بخش بزرگی از ترکیه در آسیا است و بخش بسیار کوچکی از آن در قاره سبز اروپا قرار دارد، از شهر هایی که بخش اروپایی ترکیه قرار دارند می توان به استانبول، تکیر داغ، چورلو و ادیرنه اشاره کرد. همسایگان ترکیه عبارتند از: ایران، گرجستان، ارمنستان، ایالت خودمختار نخجوان، یونان، بلغارستان، سوریه و کردستان عراق. راه داشتن به آب های آزاد و دریاهای مهم (دریای سیاه، دریای اژه و دریای مرمره) از جمله نقاط قوت کشور ترکیه محسوب می گردد که تاثیر زیادی در واردات و صادرات آن ایفا کرده است. آب و هوای معتدل و پر باران این کشور سبب رونق در صنعت کشاوری و همچنین گردشگری ترکیه شده است.

Turkey politically

بررسی کشور ترکیه از نظر سیاسی:

از نظر سیاسی، کشور ترکیه دارای حکومت لائیک بوده و دارای یک پارلمان اثر گذار می باشد اما احزاب مختلفی شامل ناسیونالیست، اسلام‌ گرا، ملی گرا و سکولار را در خود جای داده است. کشور ترکیه در مقایسه با کشورهای خاورمیانه و آسیایی حکومت دموکراتیک تر و آزاد تری دارد. رشد و توسعه صنعت برای دولت ترکیه بسیار اهمیت دارد و در این راستا تمام تلاش خود را می کند، به نحوی که بسیاری از روابط سیاسی و خارجی خود را بر پایه توسعه اقتصاد در نظر می گیرد.

اگر نگاهی به روابط ایران با کشورهای منطقه بیاندازیم، متوجه می شویم که روابط کشورمان با ترکیه برخلاف فراز و نشیب هایی که داشته، از ثبات بیشتری برخوردار بوده و این نکته یکی از مزیت های مهم برای افرادی است که می خواهند در این کشور سرمایه گذاری کنند یا روابط تجاری داشته باشند. روابط ترکیه با سایر کشورهای همسایه اش (سوریه، عراق، ارمنستان و یونان) مانند ایران دوستانه و با ثبات نیست و در زمینه های سیاسی و خطوط مرزی در طول تاریخ مشکلات فراوانی داشته اند. یکی از مهم ترین دلایل روابط دوستانه ترکیه و ایران بحث مذهبی آن است، به نحوی که در سال های متمادی احزاب لائیک و سکولار قدرت را در دست داشته اند اما در چند سال گذشته قدرت در دست احزاب مذهبی و اسلام گرا بوده و این موضوع سبب ایجاد یک وجه مشترک مهم میان ایران و ترکیه شده است. آیا قصد زندگی در استانبول را دارید؟ در مقاله مربوطه تمام جوانب را بررسی کرده ایم و توصیه می شود حتما مطالعه بفرمایید.

Turkey historically

بررسی ترکیه از نظر تاریخی:

مشهورترین حکومتی که بر کشور ترکیه حکومت کرد و به نوعی امپراتوری با عظمت و بخشی از تاریخ ترکیه را تشکیل داد، دولت عثمانی بود. این دولت به تدریج و با کوچ قبایل ترکمن مسلمان از ناحیه شرقی ایران به آسیای کوچک آغاز شد و که رهبری آن با شخصی به نام عثمان بود. این شخص با فکر تاسیس حکومتی مستقل در سال 1300 میلادی، حکومتی را بنا نمود که تا سال‌ های سال دوام داشت و بر نقاط مختلفی از شبه جزیره آناتولی حکومت کرد.

جالب اینجاست که سلطان محمد فاتح، پادشاهی بود از دولت عثمانی که توانست بر سلطنت یک هزار ساله امپراتوری بیزانس یا همان روم شرقی در سال 1453 خاتمه دهد و یک پیروزی درخشان را در تاریخ ترکیه برای خود رقم بزند. نکته اینجاست که این پادشاه با تصرف پایتخت بیزانس یعنی استانبول یا همان قسطنطنیه سابق تاثیر گذار ترین و انگیزه‌ بخش‌ ترین فتوحات دولت عثمانی را انجام داده است. آیا به تاریخ ترکیه علاقه مند هستید؟ مقاله جذاب مربوطه را از دست ندهید.

Turkish Customs

صادرات به کشور ترکیه: قوانین گمرکی

کشور ترکیه در تاریخ 11 دی 1374 (یک ژانویه 1996 میلادی) به جمع اتحادیه گمرکی اروپا رفته و تاکنون از قوانین آن به خوبی پیروی کرده است. در پی این اقدام، قوانین قدیمی مربوط به گمرک ترکیه کنار رفته و قوانین جدید برای 18 هزار قلم کالا در 8 فصل وضع گردید. کد گمرکی جدید ترکیه 8 الی 12 رقم بوده و از اعداد و ارقام مختلف تشکیل شده است. قوانین جدید گمرکی ترکیه شامل برخی از محصولات ضروری و حساس نمی گردد اما در مجموع شامل مالیات بر ارزش افزوده خواهد شد.

در این میان برخی از مواد خام صنعتی و کالاهای مهم پیش نیاز ساخت و ساز شامل مالیات و کارمز های واردات نمی شوند، دلیل این امر آن است که دولت تشویقی را برای وارد کنندگان این دسته از محصولات در نظر گرفته تا بتواند به توسعه صنعت و اقتصاد کمکی کند. چنانچه شما بخواهید به ترکیه کالایی را وارد کنید، نیاز به شماره مالیاتی دارید و در صورتی که کالای مورد نظر شما شامل کالاهای معاف از مالیات باشد، نیاز به این کد نیست. بر اساس توافق های ایجاد شده میان دولت ترکیه و اتحادیه اروپا، کد های تعرفه گمرکی و حقوق گمرکی مطابق با قوانین و مقررات وضع شده در اتحاده اروپا است. بیشتر بخوانید: 10 هتل لوکس 5 ستاره در استانبول

در كل ترکیه از نظر تجاری بسیار جذاب است و کارآفرینان بین المللی فعالیت های وارداتی و صادراتی زیادی تحت تأثیر زیرساخت های عالی ، تشریفات سریع و توافق های تجاری متنوع انجام مي دهند.این کشور با جمعیت 82 میلیون نفری و نیروی کار تحصیل کرده و جوان ، در حال حاضر عضو گمرک اتحادیه اروپا است و برای عضویت کامل در حال مذاکره است.

فرصت های اصلی صادرات برای شرکت های مستقر در ترکیه در بخش های فناوری، خدمات مالی و حرفه ای، وسایل هوشمند، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهندسی پیشرفته، کالاهای خرده فروشی و مصرفی و بخش های نفت و گاز است. همچنین ترکیه در آینده نزدیک به قطب اصلی انرژی اروپا تبدیل خواهد شد و از لحاظ جغرافیایی نزدیک به 73٪ ذخایر نفت و گاز جهان را تامین مي كند.

Customs Barrier for Turkey

نگاهی بر موانع مهم تعرفه ایی در نظام گمرکی ترکیه

در حال حاضر کشور تركیه برای دسته بندی كالاهای وارداتی خود از 4 قانون مهم پیروی می کند که عبارتند از:

  • EU (نرخ‏ های دولت و اتحادیه اروپایی)
  • EFTA (نرخ‏ های تعرفه مربوط به كشورهای عضو موافقت نامه تجارت آزاد اروپا)
  • MEN (نرخ تعرفه عوارض مربوط به صندوق مسكن)
  • MFN (نرخ تعرفه عوارض برای سایر کالاهای وارداتی)

توجه: در بحث قوانین گمرکی ترکیه، نرخ‏ های بالای پانزده درصد برای بخش های صنعتی است.

لینک مفید: گمرک ترکیه

کالاهایی که کاملاً معاف از قوانین مالیاتی هستند شامل نفت، محصولات شیمیایی آلی و صنعتی. این کالاها می توانند بدون پرداخت هیچگونه مالیات و هزینه اضافی وارد خاک ترکیه شوند. جالب است بدانید که ترکیه یکی از آزاد ترین کشورها از نظر قوانین واردات و گمرک است و همین موضوع سبب شده تا افراد زیادی به فکر صادرات به ترکیه باشند و بازار داخلی این کشور را هدف قرار دهند.

حال که از نکات مثبت گمرک این کشور گفتیم، یکی از نکات منفی قوانین گمرکی این کشور آن است که برای محصولات کشاورزی، محصولات غذایی فرآوری شده و انوع دخانیات 25 درصد حق گمرکی وضع شده و این موضوع بدون دلیل هم نیست. یکی از مهم ترین کالاهای صادراتی ترکیه مصحولات کشاورزی است، به همین دلیل گمرک ترکیه با قرار دادن این قانون سعی کرده تا تولید داخلی را رونق بخشد و وابسته به واردات نباشد.

Turkey import

واردات کشور ترکیه

در سال 1396 (2017 میلادی) میزان واردات ترکیه برابر با 215 میلیارد دلار بوده است. در بخش صادرات این کشور رتبه بیستم جهان را به خود اختصاص داده است. بخش بزرگ واردات به ترکیه شامل موارد زیر است:

  1. ماشین آلات
  2. فلزات
  3. حمل و نقل
  4. مواد معدنی
  5. مواد شیمیایی
  6. فلزات گران بها
  7. پلاسیتک
  8. لاستیک
  9. منسوجات
  10. محصولات گیاهی
  11. مواد غذایی
  12. کاغذ
  13. سنگ و شیشه
  14. روغن های نباتی
  15. محصولات چوبی
  16. پوست حیوانات
  17. اسلحه
  18. عتیقه جات و اشیای هنری

کالاهای صادر شده به ترکیه از ایران و دیگر کشورهای جهان:

صادرات به ترکیه از جهان

  1. انواع سوخت
  2. ماشین آلات
  3. آهن و فولاد
  4. لوازم الکتریکی و الکترونیکی
  5. نیرو محرکه
  6. سنگ ها و فلزات گرانبها
  7. پلاستیک و مشتقات آن
  8. مواد شیمیایی و ارگانیک
  9. لوازم چشم پزشکی و بصری
  10. تجهیزات مخصوص سنجش و اندازه گیری
  11. دارو و محصولات جانبی

صادرات به ترکیه از ایران

  1. گندم به جز گندم دامی
  2. موز سبز تازه یا خشک کرده
  3. روغن دانه آفتابگردان
  4. ذرت دامی
  5. کلرور پتاسیم
  6. تخته های فیبری یا چوبی
  7. جو به استثنای دانه جو

نکات کاربردی برای بسته بندی کالاهای صادراتی به ترکیه

  • بسته بندی مناسب نشانگر کیفیت و نوع کالای صادراتی به ترکیه است. بسته بندی مناسب سبب ایجاد ایمنی و کاهش هزینه ها می شود و علاوه بر آن می تواند باعث جلب رضایت مشتریان و فروش بیشتر گردد.
  • مسئولیت بسته بندی کالاهای صادراتی به پای صادر کننده کالا بوده و او باید در این زمینه طوری عمل کند که بسته های در طی جابجایی دچار آسیب و مشکل نشوند.
  • چنانچه صادر کننده در زمینه بسته بندی کالا ضعیف عمل کند و در حین جابجایی کالاها دچار آسیب شوند باید مشکل بررسی شود و اگر شرکت مسئول جابجایی بتواند ثابت کند که ایراد وارد شده بر اثر بسته بندی نادرست است، آنگاه صادر کننده مقصر شناخته شده و باید خسارت مربوطه را متحمل شود.
  • بسته بندی مناسب تنها برای جابجایی نبوده و یکی از مولفه های مهم بازاریابی و جذب مشتری نیز می باشد. پس چنانچه قصد صادرات به ترکیه را دارید، این موضوع را جدی گرفته و با شرکت های معتبر و با سابقه همکاری کنید تا بهترین نتیجه را دریافت کنید.
  • بسته بندی کالاهای صادراتی باید از نظر ظاهری نمایانگر کیفیت و دستورالعمل های لازم باشد تا مشتریان قبل از خرید بتوانند به محصولات شما اعتماد کرده و آن را به دوستان خود نیز معرفی نمایند.
  • به بیان دیگر بسته بندی کالاهای صادراتی باید به گونه ایی باشد تا ماشین های بارگیری (کامیون ها، کانتینتر ها و وانت ها) بتوانند به راحتی کالا را بارگیری و جابجا نمایند. در این زمینه سعی کنید تا از اندازه های تعریف شده و استاندارد استفاده کنید.
  • بسته بندی یک کالا باید شامل دستورالعمل هایی باشد تا خریداران بتوانند نحوه صحیح استفاده از محصول شما را بدانند، زیرا خریداران در ابتدا بسته بندی محصول را می بینند و سپس محتوای آن را بررسی می کنند پس سعی کنید در بسته بندی خلاقیت داشته و اطلاعات کافی را به خریدار منتقل نمایید.
  • خریداران می توانند از بسته بندی کالاها شکایت کنند و این موضع سبب ایجاد نارضایتی در آن ها خواهد شد پس تمام تلاش خود را بکنید تا بتوانید نظر مثبت خریداران را جلب نمایید.
Great packages for export to Turkey

یک بسته بندی مناسب صادراتی به ترکیه باید ویژگی های زیر را دارا باشد:

  • ابعاد و اندازه متناسب داشته باشد.
  • بتواند محصول یا کالای مصرفی را به خوبی در خود جای دهد.
  • جنس و نوع ماده اولیه برای ساخت بسته بندی از استحکام و سلامت برخوردار باشد.
  • نوع بسته بندی کالای صادراتی بتواند سلامت و ایمنی کالای خود را در طول مسیر تضمین کند.
  • در فصل گرما و سرما دچار تغییرات شیمیایی و فیزیکی نشود.
  • باز کردن بسته بندی و استفاده آن توسط خریداران راحت باشد.
  • پس از خارج کردن محصول، بسته بندی را بتوان به ابعاد کوچک تری تبدیل کرد و قابل بازیافت باشد.
  • از علائم استاندارد و ایمنی بر روی بسته بندی به خوبی استفاده شود.
  • اطلاعات بازرگانی و صادراتی بر روی بسته بندی درج شود.
  • از نفوذ مایعات به درون بسته بندی تا حد امکان جلوگیری شود.
  • شکل و رنگ بسته بندی بتواند تداعی گر اصالت و کیفیت کالا باشد.
  • ظاهر بسته بندی جذاب بوده و ایجاد نیاز کند.
  • در عین سادگی بیانگر نکات مفید و برجسته کالا باشد.
  • شماره تلفن یا ایمیل برای ارسال نظرات خریداران وجود داشته باشد تا به کمک آن بتوان ایرادهای محصول را برطرف کرد.
  • در صورت لزوم دارای بار فرهنگی و آموزشی برای خریدار باشد.
  • از مواد ضد عفونی کننده حین بسته بندی کالا استفاده شود تا سلامت خریدار به خطر نیفتد.
  • قبل از خرید بتواند به بیننده حس اعتماد را القا کند.
  • بسته بندی کالا تنها برای پوشش و کاور نباشد و علاوه بر آن به ارزش کالای درونی بیفزاید.
  • از نظر توزیع وزن در شرایط خوبی باشد و به راحتی واژگون نگردد.
  • یک بخش خالی برای درج قیمت نهایی محصول تعبیه شود.
  • در هنگام بارگیری و جابجایی، فشار و ضربه را به کالای درون خود منتقل نکند.
  • رنگ و شکل ظاهری آن به گونه ایی باشد که پس از استفاده، برای دیگران جلب توجه کند.
  • اطلاعات مهم از قبیل پروانه ساخت، تاریخ ساخت و تاریخ انقضاء بر روی بسته بندی درج شده و محل آن به گونه ایی باشد که به راحتی توسط خریدار دیده شود.
  • به منظور ایجاد اعتماد میان سازنده و خریدار، اطلاعات و فرمول ساخت بسته بندی و خود کالا به زبان ساده بر روی آن قید گردد.
Supporting Turkish exports

حفاظت و مراقبت از محصول صادراتی توسط بسته بندی مناسب

همانطور که اشاره شد، بسته بندی کالای صادراتی از اهمیت ویژه ایی برخوردار است و سعی کنید در این زمینه خلاقیت داشته باشید. یکی از نکات مهم برای بسته محصولات، مسئله امنیت و مقاومت است به گونه ایی که اگر محصولات شما در مدت جابجایی دچار آسیب دیدگی شوند باید خسارت مربوطه را خودتان متحمل شوید. همچنین اگر خریدار پس از باز کردن بسته بندی متوجه این آسیب دیدگی شود، دیگر به محصولات شما اعتماد نخواهد کرد. قبل از هر اقدامی باید یک شرکت معتبر در زمینه بسته بندی پیدا کرده و از طریق نرم افزارهای مربوطه تمام جوانب را بررسی کنید و سپس اقدام به ثبت سفارش در تعداد بالا نمایید.

پس از اینکه بسته بندی مورد نظر خود را در برنامه های مجازی سازی شبیه سازی کردید، حال باید تعدادی نمونه برای شما تولید کنند. بسته های نمونه را به دقت بررسی کرده و برای تست چند عدد از آن ها را با محصولات صادراتی مورد نظر پر کنید تا چنانچه نقص ظاهری مشاهده کردید بتوانید به سازنده اطلاع دهید تا برطرف نماید. همچنین بسته های نمونه را به افراد متخصص نشان دهید تا از نظر کارشناسی تایید شوند. برای صادرات به ترکیه بهتر است پیش از هر چیز از مسافت و نوع سیستم حمل و نقل آگاه شوید. حتما بخوانید: 38 غذای خوشمزه در کشور ترکیه

Agricultural Products Turkey

بررسی انواع کالاهای صادراتی به کشور ترکیه

صادرات محصولات کشاورزی به ترکیه

صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی به کشور ترکیه: در نخستین ماه از سال 1398، مقدار صادرات بخش صـنایع غذایی و کشاورزی 517 هزار تن و به ارزش 356 میلیون دلار بوده است که از نظر وزنی میزان 6.2 درصد و از نظر ارزش 16 درصد از کل صادرات کالا های غیر نفتی کشور را به خود اختصاص داده است.

ارزش و میزان صادرات کالای یکماهه به ترکیه در سال 1398 نسبت به مدت مشابه در سال قبل (1397)، 19.4 درصد کاهش یافته و در مقایسه با میانگین مدت زمان مشابه در شش سال قبل، (یعنی سال های 92 الی 98) نیز 9.5 درصد کاهش داشته است.

ارزش و سهم صادرات محصولات کـشاورزی و صـنایع غذایی در کشور ترکیه:

  1. انواع سبزیجات و محصولات کشاورزی به ارزش 141.8 میلیون دلار با سهم 40 درصد بیشترین میزان است.
  2. انواع میوه ها شامل: سیب ، خرما و مرکبات به ارزش 59.7 میلیون دلار با سهم 16.8 درصد در رتبه دوم قرار دارد.
  3. شیر و فرآورده های لبنی به ارزش 36.23 میلیون دلار با سهم 10.2 درصد در جایگاه سوم می باشد.
  4. انواع کمپوت و آبمیوه طبیعی با ارزش 16.6 میلیون دلار با سهم 4.6 درصد رتبه چهارم است.
  5. صادرات زعفران با ارزش 11.3 میلیون دلار با سهم 3.1 درصد جایگاه پنجم را داراست.
  6. ماهی، میگو و غذاهای دریایی به ارزش 12 میلیون دلار با سهم 3.1 درصد در رتبه آخر این جدول قرار دارد.
Turkey trade with Iran

تجارت ترکیه با کشور ایران و جهان چگونه است؟

به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص و مهم ترکیه که در میان قاره آسیا و اروپا قرار گرفته، این موضوع سبب ایجاد یک پل ارتباطی میان دو قاره گشته و رونق اقتصادی هرچه بیشتری را برای این کشور مخصوصاً در حوزه صادرات ایجاد کرده است. این کشور یکی از مهم ترین مسیر های ترانزیتی و ارتباطی میان دو قاره می باشد. این مسئله برای صادرات ایران نیز حائز اهمیت بوده به نحوی که ایران از طریق ترکیه می تواند کالاهای خود را به قاره اروپا صادر کند. امکان دسترسی این کشور به آب های آزاد زمینه را برای ایران فراهم کرده تا از طریق این کشور بتواند صادرات و واردات انجام دهد.

کشور ترکیه تا به امروز توانسته از این موقعیت جغرافیایی خود به خوبی استفاده کرده و روابط تجاری اش را به کشورهای اروپایی و آسیایی بیشتر کند. در این میان صنعت گردشگری این کشور کمک می کند تا ترکیه بتواند درآمدهای بیشتری داشته و تنها به صادرات خود اکتفا نکند. مهم ترین بازارهای هدف ترکیه کشورهای اروپایی هستند و در کنار آن بیشترین واردات خود را از کشورهای آسیایی و خاور میانه تامین می کند. ایران هم از این قاعده مستثنی نیست و طبق آمار سال 2019 توانسته 3 درصد از نیاز وارداتی ترکیه را تامین کند و پیش بینی می شود این مقدار در آینده رو به رشد باشد.

Which countries does Turkey export the most to

ترکیه به کدام کشورها بیشتر صادرات می‌ کند؟

همانطور که در “مقاله اقتصاد ترکیه” گفته شد، بیشترین صادرات ترکیه اول به کشور آلمان است به دلیل اینکه بیشترین مهاجرت ترک ها به کشور آلمان بوده و بسیاری از آن ها در این کشور زندگی می کنند. کشور ترکیه طبق آمار سال 1397 (2018 میلادی) توانست میزان 168 میلیارد دلار را به کشورهای اروپایی و آسیایی صادر کند که نسبت به سال قبل یعنی 2017 رشد چشم گیری (7 درصد افزایش) داشته است. جالب است بدانید نصف بیشتر صادرات ترکیه یعنی 57 درصد به کشورهای اروپایی است و 43 درصد مابقی مربوط به صادرات ترکیه به کشورهای آسیایی و خاورمیانه می باشد. از مهم ترین محصولات صادراتی کشور ترکیه می توان به پوشاک، خودرو و لوازم خانگی اشاره کرد. طبق آمار سال 2019 بیشترین میزان صادرات ترکیه به کشورهای زیر تعلق دارد:

  1. آلمان
  2. انگلستان
  3. امارات متحده عربی
  4. عراق
  5. ایتالیا
  6. فرانسه
  7. اسپانیا
  8. هلند
From which countries does Turkey import the most

بیشترین میزان واردات ترکیه از کدام کشورها است؟

در بخش قبلی اشاره کردیم که بیشترین میزان واردات به کشور ترکیه از کشورهای آسیایی و خاورمیانه است. اما کدام کشور بیشترین سهم واردات به ترکیه را دارد؟ امارات متحده عربی بیشترین سهم واردات به این کشور دارد و با اختلاف زیاد در صدر جدول قرار دارد. کشورهایی که بیشترین واردات به ترکیه را دارند به ترتیب عبارت است از:

  1. امارات متحده عربی
  2. روسیه
  3. چین
  4. آلمان
  5. آمریکا
  6. هند
  7. سوئد
  8. برزیل
  9. مصر
  10. یونان
  11. اندونزی
  12. ازبکستان
  13. تایلند
  14. ویتنام
  15. ایران
  16. لیبی
  17. قزاقستان
  18. دانمارک
  19. مکزیک
  20. پرتغال
  21. نروژ
  22. اسلواکی
  23. بنگلادش
Most Imported Goods by Turkey

مهم‌ ترین کالا های وارداتی توسط کشور ترکیه

بر اساس آمار های رسمی، کشور ترکیه در سال 2019 توانست در مجموع 223 میلیارد دلار کالا از کشورهای دیگر وارد کند که این میزان نسبت به سال 2018 سه درصد کاهش را به همراه داشته است. واردات ترکیه اغلب شامل مواد اولیه و کالاهای اساسی است زیرا این کشور می تواند به راحتی کالاهای دیگر را تولید کند و از این حیث خود را بی نیاز کرده است. به دلیل اینکه ترکیه منابع نفتی زیادی ندارد، بیشترین میزان واردات آن مربوط به مواد اولیه نفتی است. بیشترین میزان واردات ترکیه به ترتیب عبارتند از:

  1. ماشین آلات
  2. فلزات گرانبها
  3. مواد آلی و شیمیایی
  4. پلاستیک و لاستیک
  5. کاغذ
Import status of Turkey from Iran

وضعیت واردات کشور ترکیه از ایران چگونه است؟

روابط ایران و ترکیه از نظر تجاری و سیاسی در وضعیت خوبی قرار دارد و مردم ایران این کشور را به عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری و تجاری خود می دانند. همزمان با رشد مسافران ایرانی به ترکیه، سرمایه گذاری های آنان نیز در زمینه های خرید ملک و ثبت شرکت افزایش یافته است.

کشور ترکیه در سال 2019 میلادی حدود 6.93 میلیارد دلار از ایران واردات کالا داشته است که این مقدار نسبت به سال 2018 کاهش اندکی دارد. در دهه اخیر بیشترین میزان واردات ترکیه از ایران مربوط به سال 2011 میلادی است که ایران توانست حدود 13 میلیارد دلار به ترکیه صادرات کالا داشته باشد. همچنین کمترین میزان مربوط به سال 2016 میلادی بوده که میزان صادرات ایران به ترکیه برابر 4.6 میلیارد دلار بود.

List of goods exported to Turkey from Iran

صادرات و اقتصاد رو به رشد ترکیه

ترکیه یک جمهوری سکولار مشروطه است. اکثراً اقتصاد بازار آزاد ترکیه توسط بخش های صنعتی و خدماتی این کشور هدایت می شود. اگر چه کشاورزی سنتی هنوز هم حدود 25 درصد از اشتغال اين كشور را به خود اختصاص داده اما عدم ثبات سیاسی داخلی، اقدامات مربوط به هزینه های پوپولیستی، افزایش مداخله گرایی دولت و نگرانی های امنیتی باعث عدم ثبات بازار مالی و تأثیر منفی بر چشم انداز اقتصادی ترکیه شده است.

با اين حال امتیاز آزادی اقتصادی ترکیه برابر با 64.6 است و اقتصاد آن به 68 مین شاخص در سال 2019 تبدیل شده است. ترکیه در بین 44 کشور قاره اروپا در رتبه 33 تجاری قرار دارد و امتیاز کلی آن پایین تر از میانگین جهانی است. با این وجود اقتصاد ترکیه به دلیل داشتن منابع مالی عمومی، بخش سرمایه بانکی منظم و همچنین بخش خصوصی پویا و متنوع از اهمیت بالایی برخوردار است.

در سال های اخیر این کشور براساس صادرات به کشورهای اروپایی و آسیایی، اقتصادی رو به رشد و متنوع اي داشته است و توانسته پس از آغاز بحران اقتصادی، صادرات خود را به کشورهای آفریقا و آسیا و کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی تا 50٪ و صادرات به عراق را تا 75 درصد افزایش دهد. همچنين با توجه به اينكه ترکیه یکی از کشورهای تازه صنعتی شده بوده، یکی از بزرگترین صادر کنندگان محصولات کشاورزی و تجهیزات حمل و نقل در محسوب می شود. این کشور دارای بخش خصوصی و دولتی است و مطابق آمار و اطلاعات اخیر حدود 200 کالای مهم به ارزش تقریبی 140.4 میلیارد دلار صادرات داشته است.

Reduced petrochemical exports to Turkey

دلایل کاهش میزان صادرات صنایع پتروشیمی و نفتی به کشور ترکیه

کشور ترکیه در چند دهه اخیر یکی از خریداران و واردکنندگان مهم محصولات نفتی و پتروشیمی ایران بوده و اما در چند سال اخیر به دلیل افزایش تعرفه واردات، کشور ترکیه خرید محصولات نفتی از ایران را کاهش داد. پس از این اقدام، کشورهای اروپایی و آسیایی دیگر جایگزین ترکیه برای واردات این محصولات از ایران شدند. به نحوی که در حال حاضر پس از کشور ایتالیا، آلمان به جمع خریداران محصولات پتروشیمی ایران پیوست. از مهم ترین محصولات صادراتی پتروشیمی ایران می توان به لیست زیر اشاره کرد:

  1. پلی اتیلن
  2. پلی پروپیلن
  3. PVC
  4. پلی‌ اتیلن تریفتالات

ایجاد تحریم های جدید بر علیه ایران نیز در روند کاهش صادرات محصولات پتروشیمی به ترکیه اثر بسزایی داشته است. مهم ترین مشتریان محصولات پتروشیمی و گازی ایران به ترتیب عبارتند از:

  1. چین
  2. ژاپن
  3. امارات متحده عربی
  4. ترکیه
  5. هند
  6. عراق
  7. تایلند
  8. مالزی
  9. ویتنام
  10. افغانستان
  11. پاکستان
  12. ارمنستان
  13. روسیه
  14. مصر
  15. سوریه
  16. ترکمنستان
  17. تاجیکستان
  18. اکراین
  19. فیلیپین
  20. غنا
  21. کنیا
  22. آذربایجان
  23. گرجستان
  24. کره جنوبی
  25. مکزیک
Preferable Iranian Goods for Export to Turkey

کالاهای پر فروش ایرانی برای صادرات به ترکیه

چنانچه قصد صادرات به ترکیه را دارید، باید ابتدا بدانید کدام محصولات در این کشور بیشتر از همه طرفدار دارد، بدین منظور با ما همراه باشید. کشور ترکیه در منطقه خاورمیانه و آسیا از اهمیت ویژه ایی برای تجارت برخوردار است. ترکیه ششمین بازار هدف برای صادرات کالاهای ایرانی بوده و همچنین چهارمین صادر کننده به ایران می باشد. از این رو در می یابیم که کشور ترکیه برای صادرات و واردات جایگاه عالی دارد. کالاهای پر فروش ایرانی برای صادرات به کشور ترکیه به ترتیب عبارتند از:

  1. محصولات پتروشیمی
  2. محصولات پلیمری
  3. سیمان
  4. خشکبار
  5. مواد غذایی

به منظور صادرات به ترکیه باید نکات زیادی را در نظر بگیرید که یکی از آن ها قیمت کالای مورد نظر می باشد. شما برای رقابت با کالاهای داخلی ترکیه می بایست قیمت و کیفیت محصولات خود را به شکل رقابتی بهینه کنید تا در آینده با زیان مالی مواجه نشوید. یکی از مشکلات پیش رو برای صادرات به ترکیه موضوع مالیات می باشد، گمرک این کشور برای برخی کالاها مالیات بیشتری دریافت میکند. پس توصیه می کنیم پیش از هر اقدامی از گمرک این کشور در مورد مالیات محصول صادراتی مود نظرتان اطلاعات کافی کسب کنید.

از نظر تجاری، ترکیه در بین صادرکنندگان برتر سراسر جهان قرار دارد و در زمينه وسایل نقلیه تقریبا 15.9٪ از کل تجارت و حدود 26.8 میلیارد دلار صادرات داشته و پس از آن در صادرات ماشین آلات حدود 15.8 میلیارد دلار و در صادرات آهن و فولاد ارزش تقریبی 11.6 میلیارد دلار داشته است. همچنین ماشین آلات برقی، فلزات گرانبها، محصولات آهن و فولاد، پوشاک، مواد پلاستیکی و سوخت های معدنی از جمله صادرات برتر ترکیه در سال 2019 بوده است.

لازم به ذکر است که صادرات ترکیه در زمینه وسایل نقلیه در سال 2019 در مقایسه با سال 2018 به میزان 97.5٪ رشد داشته است و سالانه میلیاردها دلار برای این کشور درآمد ایجاد و همچنین موقعيت خوبي براي کار آفرینان بین المللی فراهم كرده است. بنابراين كارآفريناني که به فکر شروع کسب و کار در ترکیه هستند می توانند در بخش واردات و صادرات و ثبت شرکت بازرگانی به راحتی اقدام کنند.

How to establish a trading company in Turkey

چگونه می توان یک شرکت بازرگانی را در ترکیه تاسيس كرد؟

تشریفات افتتاح شرکت در ترکیه چندان هم پیچیده نیست، با این وجود توصیه می شود پیش از هر چیز اسناد و مجوزهاي معتبر را تهيه كنيد. ثبت یک شرکت با مسئولیت محدود یا LTD در ترکیه مناسب ترین ساختار تجاری برای خارجیانی است که می خواهند در این کشور تجارت سودمند با حداقل سرمایه یعنی 2100 لیر (حدود 3 هزار یورو) داشته باشند.

به منظور ثبت يك شرکت در ترکیه با مسئولیت محدود بايد مدارك زير را داشته باشید:

  • تهیه اساسنامه
  • نامه ای برای تعهد فعالیت های تجاری
  • وکالت نامه برای نمایندگان شرکت و کپی مدارک شناسایی صاحبان
Export process in Turkey

روند انجام صادرات در کشور ترکیه

ترکیه با دارا بودن قرن ها قدمت، هفدهمین اقتصاد بزرگ جهان و یکی از جذاب ترین و پویاترین بازارهای خارج از کشور برای صادرات کالاها و خدمات را داراست. در سال 2017 ، نرخ رشد اقتصادي ترکیه به دلیل سرمایه گذاری ثابت و صادرات 6.1 درصد بوده است. اکنون صنعت و تولید، املاک و مستغلات و خدمات مالی به همراه بهداشت و آموزش بخش هاي اصلی اقتصاد ترکیه هستند و بخش بزرگی از تجارت اروپا را به خود اختصاص داده است.

بخش تجارت یکی از بزرگترین عوامل اقتصادی ترکیه است و شروع یک کسب و کار تجاری در این کشور برای کارآفرینان خارجی بسیار جذاب است. همچنين ترکیه یکی از بزرگترین اقتصادهای بازرگانی جهان است و شرکت های داخلی ترکیه که در زمينه های صادرات فعالیت دارند، مقادیر زیادی محصولات کشاورزی ترکیه را به دليل دارا بودن شبکه حمل و نقل توسعه یافته از طریق ريلي، دريايي و هواپيمايي صادر می کنند و بیشتر محصولات صادر شده توسط شرکت های ترکی به اروپا و آسیا ارسال می گردد.

  • چگونه می توان تجارت صادراتی در ترکیه شروع کرد؟
  • صدور گواهینامه برای صادرات ترکیه چیست؟
  • چگونه مجوز صادرات در ترکیه دریافت کنیم؟
  • مراحل ثبت نام به عنوان صادرکننده در ترکیه چگونه است؟

هر شخص حقوقی یا حقیقی سرمایه گذار که دارای شماره شناسه مالیاتی است می تواند از انجمن صادرکنندگان مرتبط مجوز دریافت کند و براي انواع تجارت گواهی کنترل یا رضایت صادرات و واردات داشته باشد. پس از انجام مراحل گفته شده وی می تواند كار صادرات خود را به ترکیه اغاز نماید. همچنین کالاهای وارداتی و صادراتی باید به مقامات گمرکی ترکیه همراه با اسناد و مدارک زیر ارائه شود:

  • فاکتورها
  • گواهینامه های صادراتی
  • اثبات پرداخت عوارض واردات یا صادرات و سایر مالیات ها
  • گواهینامه بیمه محصولات
  • مجوز واردات و صادرات
  • اسناد گمرکی صادر شده توسط دولت کشور مبداء
  • گواهی فروش آزاد و گواهی تجزیه و تحلیل کالا در گمرک

در مورد محصولات فاسد شدني مانند میوه، سبزیجات، گوشت و ماهی واردکنندگان و صادرکنندگان برای ترخیص کالا به مدارک بیشتری نیاز دارند و باید گواهی های بهداشتی به علاوه سایر اسناد خاص را داشته باشند. در صورت واردات یا صادرات برخی محصولات خاص اسناد اضافی لازم خواهد بود. این نکته را به خاطر داشته باشید که صادرات عتیقه به خارج از ترکیه به شدت ممنوع است و در صورتی که پلیس ترکیه با این مورد برخورد کند، آن را به مراجع قانونی ارجاع خواهد.

ترکیه به منظور سهولت در مراحل واردات و صادرات به توافق نامه هاي بین المللی پایبند بوده و هم اکنون بخشی از سازمان تجارت جهانی و اقتصادی جهان است. برای طبقه بندی کالاهای وارداتی یا صادراتی از سیستم های هماهنگ شده استفاده می کنند.

Import and export of goods in the Turkish Free Zones

واردات و صادرات کالا در مناطق آزاد ترکیه

ترکیه دارای چندین منطقه آزاد ویژه در زمینه واردات و صادرات است که مشوق های سرمایه گذاری خاصی مانند معافیت مالیات بر ارزش افزوده و انبارداری شامل حال آنها مي شود. سوخت های معدنی از جمله نفت سریعترین رشد در میان صادرات برتر تركيه را داشته است و از سال 2018 میلادی تا کنون با 65.8 درصد رشد بین المللی روبه رو بوده است. همچنين این کشور در جایگاه دوم فروش کالاهای پلاستیکی صادراتی می باشد که با رشد 4 درصدی همراه بوده است. نرخ صادرات ماشین آلات ترکیه از جمله رایانه نیز 4٪ افزایش نسبت به سال گذشته داشته است.

صادرات خالص بک کشور به معني ارزش کل صادرات آن منهای ارزش کل واردات. به بیان دیگر، صادرات خالص هر کشور بیانگر مبلغی است که در آن هزینه های واردات کالاهای خارجی یا خدمات کشور دیگر از هزینه های وارداتی کل کسر شود.

در جدول زیر می توانید میزان صادرات ترکیه (سال 2019) را در بخش های مختلف تجاری مشاهده نمایید:

شمارهعنوان کالای صادراتیهزینه کلسهم از کل صادرات
1وسایل نقلیه26.2 میلیارد دلار15.3٪
2ماشین آلات صنعتی16.5 میلیارد دلار9.6٪
3آهن - فولاد9.9 میلیارد دلار5.8٪
4لباس بافتنی9.1 میلیارد دلار5.3٪
5ماشین آلات برقی و تجهیزات8.7 میلیارد دلار5.1٪
6سنگ های قیمتی - فلزات گرانبها7.3 میلیارد دلار4.3٪
7سوخت های معدنی شامل نفت7.2 میلیارد دلار4.1٪
8محصولات آهن یا فلز6.5 میلیارد دلار3.8٪
9محصولات پلاستیکی6.3 میلیارد دلار3.7٪
10محصولات آهن یا فولاد4.1 میلیارد دلار10.5٪
11میوه ها - آجیل3.7 میلیارد دلار9.2٪
16لوازم بهداشتی و دارو3.5 میلیارد دلار8.4٪
12مبلمان - لوازم روشنایی2.8 میلیارد دلار20.6٪
13کف پوش2.5 میلیارد دلار12٪
14نمک - گوگرد - سنگ - سیمان2.3 میلیارد دلار9.2٪
15سبزیجات - میوه1.7 میلیارد دلار6.9٪

ترکیه صادرات خالص بسیار مثبتی در تجارت بین المللی در زمينه هاي خودرو، کامیون و تراکتور داشته و به نوبه خود جریان های نقدی زيادي در شاخه ي بافتنی و قلاب دوزی نیز دارد.

Turkish export companies

شرکت های صادراتی ترکیه

شرکت های زیر بر اساس رتبه بندی سایت Forbes Global 2000 نمونه هایی از شرکت های پیشرو در زمینه صادرات برای کشور ترکیه هستند:

Overview of Turkish Trade, Export and Import

نمای کلی تجارت، صادرات و واردات ترکیه

پس از تجربه موفق رونق اقتصاد ترکیه در سال 2008 مهمترین مسائله اي که این کشور با آن روبرو شد، کاهش صادرات به کشورهای اروپایی بود. ترکیه پس از مشارکت فعال در صادرات به اروپا و دیگر کشورهای آسیایی، اقتصاد خود را در قرن 21 رونق بخشید. محصولات عمده صادراتی ترکیه شامل پوشاک، الکترونیک، خودرو و محصولات کشاورزی است. سایر محصولات صادر شده از ترکیه شامل آهن و فولاد، سوخت های معدنی و نفت، سنگ های قیمتی و تنباکو است.

از طرف دیگر عمده کالاهای وارداتی ترکیه شامل تجهیزات برقی، لوازم مکانیکی، ابزار نوری، آهن و فولاد و محصولات دارویی مي باشد. شرکای عمده واردات ترکیه کشورهای آمریکا، روسیه، آلمان، ایتالیا، فرانسه، سوئیس و انگلیس هستند.

بررسی کالاهای صادراتی ترکیه

در سال 2017 صادرات ترکیه با 22 درصد افزایش، برای دومین بار رکورد خود را شکست. كالاهاي اساسي در اين زمينه عبارتند از:

Vehicle

1- خودرو

صنعت خودرو به مدت 12 سال در اوج صادرات شماره 1 ترکیه بوده است و در سال 2017 میزان 28.5 میلیارد دلار صادرات قطعات خودرو داشته است. شرکت های غول پیکر خودرو از جمله فورد، تویوتا، رنو، مرسدس بنز و بی ام و به لطف قطعات اولیه تولید شده در کارخانه های ترکیه ای ساخته شده اند.

Apparel

2- تولید پوشاک و منسوجات آماده

ترکیه به لطف سرمایه گذاری هایی که از دهه 1980 در بخش نساجی و پوشاک انجام داده رو به رشد است. بخش نساجی و پوشاک در ترکیه به عنوان بخش عمده صادرات در حال شکوفایی است. ترکیه هشتمین صادر کننده پوشاک آماده در جهان با سهم 3.4٪ بوده است و بعد از ان کشورهای اتحادیه اروپا پس از چین، بنگلادش و آلمان در رتبه چهارم قرار دارند.

ترکیه یکی از تولید کنندگان برتر پارچه های بافتنی در جهان است. این كشور با داشتن بیشترین سهم در صادرات این محصولات، یکی از اولین صنایع پر رونق در ترکیه محسوب می شود. صادرات پوشاک در نیمه اول سال 2018 به 8.8 میلیارد دلار رسیده است که 7.7٪ افزایش نسبت به مدت مشابه سال 2017 داشته و اين نشان از روند صعودی آن است. در سال 2018 میلادی کشور تركيه بیشترین صادرات پوشاک به آلمان، اسپانیا و انگلیس داشته و سود آن بسیار زیاد بوده است.

Agriculture

3- کشاورزی و محصولات غذایی

ترکیه به دلیل شرایط آب و هوايي و خاک های حاصلخیز اش محصولات کشاورزی عمده ای دارد. بین سال های 2002 و 2016 میلادی میزان صادرات محصولات کشاورزی و مواد غذایی 4 برابر افزایش یافته است. در حال حاضر صادرات محصولات کشاورزی و مواد غذایی در مجموع به 58 میلیارد دلار رسيده است. برای آشنایی کامل با آب و هوای ترکیه و 5 شهر مهم توریستی به مقاله مربوطه مراجعه فرمایید.

Jewelry

 4- جواهر سازی

صادرات جواهرات ترکیه طی پنج سال گذشته نزدیک به 60 درصد و با میزان 3.3 میلیارد دلار افزايش یافته است. امارات متحده عربی بزرگترین بازار هدف برای جواهرات ترکیه است. بعد از امارات، عراق با 652 میلیون دلار و هنگ کنگ با 162 میلیون دلار نرخ رشد داشته اند. در نتيجه ترکیه بیشترین پتانسیل تولید طلا و جواهر در اروپا و خاورمیانه را داراست و پس از هند در رتبه دوم تولید و نهم صادرات جهان را دارد.

Carpet

5- فرش

ترکیه بیش از 10.6 میلیارد دلار صادرات فرش در طی یک دوره 5 ساله داشته است. براساس اعلام مرکز تجارت بین المللی (ITC) اين كشور در صادرات فرش جهانی در رتبه دوم بعد از چین قراردارد و طی پنج سال در کل مبلغ صادرات به 10.6 میلیارد دلار رسیده است. عربستان سعودی، آمریکا، عراق و آلمان بهترین خریداران فرش های ترکیه ای هستند.

Handicrafts

6- صنایع دستی

ترکیه سابقه هزار ساله در تولید صنایع دستی دارد. از مجسمه های آناتولی پیش از تاریخ تا تزئینات ظروف و کاشی های تزئینی اواسط قرن بیستم نشان از سابقه ديرنيه توليد صنایع دستی با کیفیت دارد و فرصتی عظیم برای سودآوری و صادرات این محصولات به كشورهاي ایالات متحده، انگلیس و آلمان فراهم شده است.

Furniture

7- مبلمان

صنعت مبلمان ترکیه موقعیت بسیار خوبي در زمينه صادراتی در سال 2018 داشته و با افزایش 14 درصدی در مقایسه با سال گذشته به میزان 3.14 میلیارد دلار رسیده است. همچنین صادرات مبلمان ترکیه به حدود 177 کشور انجام مي شود و تقریباً 14 درصد رشد کرده است. عراق، عربستان سعودی، لیبی، اسرائیل، آلمان، قطر، انگلیس، امارات متحده عربی، فرانسه و ایالات متحده آمریکا مقصد های مهم صادرات مبلمان ترکیه هستند.

صادرات پر سود در تركيه و جهان

  • اتومبیل، قطعات یدکی و تجهیزات خودرو يكي از پر سود ترين صنايع صادراتي تركيه هستند.
  • ترکیه یکی از مهمترین تولید کنندگان و صادر كنندگان طلا و جواهرات و سنگ های قیمتی در اروپا و آسیا به حساب می آید.
  • فلزاتی همچون آهن قراضه از نظر صادرات به اروپا بیشترین درآمدزايي را برای ترکیه دارد.
  • صادرات محصولات كشاورزی شامل میوه ها و سبزیجات به اروپا بسیار بازدهی خوبی داشته است.
  • محصولات پارچه اي نیز به اتحادیه اروپا و کشورهای آسیایی صادر می شود.

در میان کشورهایی که ترکیه بیشتر محصولات خود را به این کشورها صادر می کنند؛ آلمان، ایتالیا و انگلستان بیشترین خواهان اين محصولات در اروپا و در خاورمیانه کشورهای عراق و امارات بیشترین متقاضیان هستند.

Business Partners

بازارها و شرکای تجاری برتر ترکیه

کشور ترکیه از نظر میزان فروش محصولات صادراتی، همکاری های تجاری خوبی با کشورهای جهان دارد و از لحاظ موقعیت جغرافیایی و استراتژیکی عالی اش یک شریک تجاری قابل اعتماد، قابل احترام و بسیار رقابتی محسوب می شود.

طبق اطلاعات موسسه آماری ترکیه، کشورهای صادرکننده برتر ترکیه به شرح زیر هستند:

1- آلمان

صادرات تركيه به آلمان بیش از 13 میلیارد دلار است که در سال 2017، در مجموع 15.1 میلیارد دلار ترکیه به آلمان صادرات داشته است. ترکیه سال ها مقام اول در صادرات به آلمان داشته است.

2- بریتانیا

ترکیه در بخش صادرات محصولات نساجی و ماشین آلات به انگلستان در رده نخست قرار دارد و به میزان 9.6 میلیارد دلار رسیده است.

3- امارات متحده عربی

صادرات ترکیه به امارات متحده عربی حدود 9.2 میلیارد دلار بوده است.

4- عراق

عراق که از کشورهای هم مرز ترکیه است در ردیف چهارم صادرات ترکیه قرار دارد و در سال 2017 میزان صادرات از 9 میلیارد دلار هم فراتر رفت.

5- ایالات متحده

ترکیه برای فروش محصولات خود تحت عنوان قطعات ماشین آلات، سیمان، مس و پلاستیک به ایالات متحده صدر نشین است. میزان صادرات در سال 2017 به 8.6 میلیارد دلار رسیده است.

6- ایتالیا

در سال 2017 میزان 8.4 میلیارد دلار صادرات به ایتالیا به ویژه در بخش خودرو و نساجی انجام شده است.

7- فرانسه

محصولات صادر شده به فرانسه عمدتاً قطعات ماشین آلات، پلاستیک و مواد شیمیایی هستند. در سال 2017 میزان صادرات ترکیه به فرانسه 6.5 میلیارد دلار بوده است.

8- اسپانیا

ترکیه محصولاتی مانند روغن زیتون، مرکبات و خودرو به اسپانیا صادر می کند. مقدار صادرات در سال 2017 از 6.3 میلیارد فراتر رفته است.

9- هلند

ترکیه یکی از کشورهای صادرکننده برتر به هلند در بخش های خودرو، مواد رسانای الکتریکی، پوشاک و منسوجات است و از سال 2011 تاکنون بیش از 3 میلیارد دلار صادرات داشته است.

4.9/5 - (52 امتیاز)
turknik

همیشه آرزو داشتم که یک مرجع کامل فارسی زبان جهت معرفی کشور زیبای ترکیه و جاذبه های گردشگری آن وجود داشت، تا گردشگران بتوانند قبل از سفر اطلاعات مفیدی کسب کنند. این آرزو اکنون ترک نیک نام دارد. امیدوارم از مطالب سایت لذت ببرید. چنانچه مطالب مورد پسند شما عزیزان واقع گردید، آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. پیروز و پاینده باشید.

اشتراک در شبکه های اجتماعی
نوشته شده توسط
turknik

مطالب اخیر

سبک زندگی مردم ترکیه 2024 (فرهنگ و سنت‌های مردم ترکیه)

چند سالی‌ است که کشور زیبای ترکیه یکی از اصلی‌‌ترین مقاصد ایرانیان برای گردش و…

1 سال قبل

شرایط اقامت ترکیه 2024 (پاسپورت ترکیه و قوانین مهاجرت)

کشور ترکیه به سبب نزدیکی و همسایگی با ایران برای کسانی که قصد اقامت در…

1 سال قبل

بهترین شهرهای ترکیه برای خرید ملک 2024

ترکیه و ایران تقریباً از نظر فرهنگ و جمعیت شبیه هستند. بنابراین این کشور ترکیه…

1 سال قبل

بهترین شهر های ترکیه برای زندگی 2024

بهترین شهر ترکیه برای زندگی کجاست؟ کشور ترکیه از گذشته تا کنون پذیرای مهاجران و…

4 سال قبل

شرایط کار در ترکیه (کاریابی فوری و تضمینی)

آیا قصد راه اندازی کسب و کار در کشور ترکیه دارد؟ آیا میخواهید از شرایط…

5 سال قبل

10 هتل لوکس 5 ستاره در استانبول (امکانات + آدرس)

در این مقاله جذاب می خواهیم به بررسی 10 هتل پنج ستاره و لوکس در…

5 سال قبل