کشور ترکیه به سبب نزدیکی و همسایگی با ایران برای کسانی که قصد اقامت در یک کشور خارجی و نزدیک به وطن خود را دارند، گزینه بسیار مناسبی است. شرایط زندگی و فرهنگ ترکیه نسبت به کشورهای اروپای غربی به سبک زندگی ایرانیان شباهتهای بیشتری دارد و زندگی در این کشور برای ما راحتتر است. همچنین برقراری ارتباط و روابط اجتماعی نیز صمیمانهتراز اروپای غربی صورت میپذیرد. توصیه میکنیم که پیش از سفر و مهاجرت به یک کشور خارجی، حتماً در مورد شرایط زندگی و مسائل مربوطه به اندازه نیاز مطالعه کرده و اطلاعات خود را در مورد کشور مقصد بالا ببرید.
از این رو اگر قصد مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت این کشور را دارید، میتوانید اطلاعات مفیدی از این مقاله کسب نمایید. آیا شما هم به دنبال مطالب ناگفته در مورد شرایط اخذ اقامت ترکیه میباشید؟ برای اولین بار در ایران قصد داریم تا تمام جوانب دریافت اقامت و ارزش پاسپورت ترکیه را مورد بررسی قرار دهیم. با ترک نیک همراه باشید و در صورت رضایت، این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. در این ویدئو به سؤالات بسیاری از شما عزیزان در مورد اقامت ترکیه، خرید ملک و شرایط کار در ترکیه پاسخ داده میشود.
همچنین بخوانید: سبک زندگی مردم ترکیه (فرهنگ و سنتهای مردم ترکیه) |
کشور ترکیه یکی از ۱۰ مقصد اصلی گردشگری و مهاجرپذیر برتر جهان است. سالانه پذیرای بیش از ۳۵ میلیون بازدیدکننده میباشد. تركيه کشوری با موقعیت خاص جغرافیایی، دارای طبیعت زیبا و از نظر فرهنگی غنی است و دارای شگفتانگیزترین هتل و بوتیکهای لوکس در جهان محسوب ميشود. از طرف دیگر به دلیل رقابت شدید بین آژانسهای مسافرتی، زیباترین هتلها را با نرخ بسیار مناسب میتوان پیدا کرد. پیشنهاد میکنیم مقاله جذاب بررسی ۱۰ هتل لوکس ۵ ستاره در استانبول را از دست ندهید.
ترکیه کشوری اروپایی-آسیایی بوده که شهر آنکارا پایتخت آن و مردمش نیز به زبان ترکی استانبولی صحبت میکنند. همچنین دین اسلام به عنوان دین رسمی این کشور شناخته شده است. امروزه دریافت اقامت این کشور مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته و بسیاری به دنبال راهی برای این هستند که اقامت ترکیه را دریافت کنند.
تاریخ سکونت انسان در ترکیه به ۲۵۰۰۰ سال پيش برمیگردد. هیتیها، هلنها، رومیها، بیزانسها، سلجوقیان، عثمانیها و همچنین تعداد زیادی از تمدنهای دیگر طی هزاران سال در ترکیه زندگی کردند و بسیاری از مکانها و آثار بينظير تاریخی را به وجود آوردهاند. پیش از هر چیز توجه شما را به ویدئو زیر جلب میکنم.
این کشور از لحاظ منابع طبیعی، ارزشهای فرهنگی، ساختارهای تاریخی و مزیتهای جغرافیایی ویژه هر ساله توسط میلیونها نفر در سراسر جهان بازدید میشود. امروزه اخذ تابعیت و گذرنامه ترکیهای بسیار آسان است. از طرفی شهروند ترکیه بودن مزایای بسیاری را به همراه دارد. همچنين اتباع خارجی میتوانند از طریق خرید ملک یا سرمایهگذاری با مبلغ تعیین شده توسط دولت این کشور، تابعیت و پاسپورت ترکیه بگیرند. با داشتن گذرنامه ترکی، میتوانید به ۷۷ کشور بدون ویزا و ۷ کشور با ویزای الکترونیکی سفر کنید.
کشور ترکیه یکی از مقاصد گردشگری مهم در سطح جهان میباشد. همانطور که گفته شد در هر سال بیشتر از ۳۵ میلیون گردشگر به این کشور سفر میکنند. موقعیت جغرافیایی خاص این کشور و همچنین قرار گرفتن بخشی از خاک این کشور در اروپا و بخشی در آسیا محبوبیت این کشور را مضاعف کرده است. همسایگی و شباهتهای بیشمار کشور ترکیه به ایران باعث شده است که ایرانیان زیادی به این کشور سفر نمایند.
از نظر تاریخی، ترکیه مقصد مهاجران بوده و تلاقی بین اروپا و آسیاست. رویدادهای اخیر منطقهای باعث شده است که ترکیه به طور فزایندهای به یک کشور مهم و مقصد ترانزیت برای کسانی که از جنگ، فقر و فجایع كشورشان گریختهاند، بدل شود.
ترکیه میزبان یکی از بزرگترین جمعیت مهاجر و پناهنده در جهان است. در پایان سال ۲۰۱۵ بیش از ۲/۵ میلیون نفر در مرزهای ترکیه به دنبال حمایت موقت یا پناهندگی بودند كه در درجه اول سوریها، عراقیها و افغانها بودند.
این روزها با توجه به آن که مهاجرت به ترکیه با استقبال بسیاری از سوی افراد غیرترکیهای و به ویژه ایرانیان قرار گرفته لذا اخذ اقامت ترکیه نیز به طبع به موضوع بسیار مهمتری تبدیل شده است. از این رو در این مطلب ما قصد داشته به طور کامل در رابطه با شرایط دریافت اقامت کشور ترکیه صحبت نموده و به تمامی سؤالاتی که ممکن است شما در زمینه دریافت تابعیت ترکیه در ذهن داشته باشید، پاسخ دهیم. پس با ما همراه باشید.
Benefits of residency in Turkey
ترکیه کشور کار و تولید است. به همين دليل از سراسر جهان با استقبال کمنظیری روبرو شده است. همچنين قطب تمدن اروپا با جهان باستان و مُدرن غربی نيز محسوب ميشود. شهروندان ترکیه برای همه کشورها ارزشمند هستند و مرزهای تمامی کشورها برای محصولات و صادرات ترکیه باز است. به اين علت شهروند ترکیه بودن برای بسیاری از افراد به یک رؤیا تبدیل شده است. در ادامه بیشتر با مزایای داشتن اقامت ترکیه آشنا خواهیم شد:
همچنین بخوانید: شرایط کار در ترکیه (کاریابی فوری و تضمینی) |
اولین گام برای درخواست ویزای ترکیه، ارسال اسناد به سفارت یا کنسولگری ترکیه است. این اسناد قصد و صلاحیت شما برای سفر و ماندن در ترکیه را اثبات میکنند. مدارک مورد نیاز برای ویزای ترکیه بسته به نوع ویزای مورد نظر متفاوت خواهد بود.
در این روشها سرعت روند اخذ اقامت، هزینه و مدت زمان متفاوت میباشد. اقامت کوتاه مدت ترکیه معمولاً به صورت یکساله میباشد و به منظور فعالیتهای مختلف مانند تحصیل، کار و گردشگری صادر میشود. برای اخذ اقامت کوتاه مدت شما میتوانید با روشهایی مانند تحقیقات علمی، راهاندازی کسب و کار، اقامت توریستی، حضور در کارگاه آموزشی و تحصیلی، برنامههای درمانی و غیره اقدام کنید.
به منظور دریافت اقامت بلند مدت ترکیه باید با شرایطی که اقدام به اخذ اقامت یکساله کردهاید، آن شرایط را حفظ کرده و هر سال مجوزتان را تمدید نمایید. شما تنها با خرید ملک و یا از طریق ازدواج میتوانید اقامت دائم این کشور را اخذ نمایید. اقامت دائم پس از چند بار تمدید سالانه اقامت کوتاه مدت در بیشتر مواقع امکانپذیر است. برای این کار شما باید به مدت ۸ سال یا ۵ سال به صورت متوالی اقامت کوتاه مدت داشته باشید تا واجد شرایط برای اخذ اقامت بلند مدت یا دائمی برای کشور ترکیه شوید.
اگر شرایط ۸ سال تمدید اقامت کوتاه مدت و یا ۵ سال اقامت متوالی را دارید، باید شرایط ویژه دیگری نیز برای اخذ اقامت بلند مدت داشته باشید. مانند عدم داشتن سوء پیشینه در سه سال گذشته، عدم دریافت کمک اجتماعی در سه سال گذشته، داشتن در آمد کافی و تحت پوشش بیمه معتبر پزشکی بودن.
در این بخش قصد داریم تا روشهای دریافت تابعیت ترکیه را بشناسیم. بدین منظوز شما از طریق روشهای زیر این امکان را داشته تا اقامت ترکیه را دریافت کنید:
یکی از راههای دریافت اقامت ترکیه، تحصیل در این کشور میباشد. رشتههایی چون گردشگری، روابط بینالملل، روانشناسی، علوم کامپیوتر، ریاضیات، طراحی گرافیک، عمران، مهندسی آیتی، انرژی اتمی، مهندسی صنایع، طراحی صنعتی، پزشکی، زمینشناسی و… رشتههای پُرطرفدار در ترکیه به شمار میآیند. پس چنانچه رشته تحصیلی مد نظر شما یکی از این موارد باشد، شانس بیشتری را نسبت به سایرین خواهید داشت.
برای دریافت اقامت تحصیلی ترکیه چه مقدار هزینه و شهریه مورد نیاز است؟ هزینههای زیر به صورت تقریبی و با توجه به تحقیقات از سایتهای معتبر انگلیسی و ترک زبان به دست آمده است.
در صورتی که فردی موفق به دریافت بورسیه تحصیلی شود، این بورسیه تمامی هزینههای تحصیلی، زندگی، سفر و اسکان او را پوشش خواهد داد.
برای دریافت اقامت کاری در ترکیه نیاز است که ابتدا شما پیشنهاد کاری از سوی کارفرمایی در داخل ترکیه داشته باشید. از آن جایی که ایرانیان قادر هستند بدون تهیه ویزا به مدت ۹۰ روز در ترکیه بمانند، این فرصت را داشته تا در این ۳ ماه برای پیدا کردن کار به کاریابیهای بینالمللی سر زده و یا حتی از ایران و به واسط سایتهای مربوطه برای خود کاری در ترکیه پیدا نمایند. برای کسب اطلاعات مفید در مورد شرایط کار در ترکیه به مقاله مربوطه مراجعه فرمایید.
بعد از یافتن شغل مورد نظر، کارفرما بایستی در وبسایت وزارت کار و امنیت اجتماعی ترکیه اقدام به ثبت جذب نیروی خارجی در طی ۱۰ روز کاری نماید. پس از آن نیز فرد ۹۰ روز فرصت داشته که نسبت به تحویل مدارک لازم به سفارت یا کنسولگری ترکیه اقدام نموده و در نهایت موفق به دریافت کارت اقامت و ویزای کار ترکیه شود.
وب سایت رسمی وزارت کار ترکیه: www.ailevecalisma.gov.tr
گفتنی است که یادگیری زبان ترکی نیز به منظور پیدا نمودن فرصت شغلی بهتر، یک امتیاز مثبت به شمار خواهد آمد. علاوه بر آن از دیگر ویزاهای کاری در ترکیه میتوان به ویزای کار هنرمندان، ورزشکاران، تعمیرکاران فنی و اساتید دانشگاه و خبرنگاران اشاره نمود. جذب نیروی کار در زمینههایی چون مهندسی کامپیوتر و آیتی، مدیریت رستورانهای زنجیرهای، کارشناسی اقتصاد در کشور ترکیه به نسبت سایر مشاغل بیشتر میباشد.
شما به چند طریق نظیر خرید ملک، ثبت شرکت، سرمایهگذاری در بخشهای اقتصادی، سرمایهگذاری بدون حقوق کار، سرمایهگذاری از راه خرید سهام و اوراق بهادار، سرمایهگذاری در بانکهای ترکیه، قادر به سرمایهگذاری در این کشور و در نهایت دریافت اقامت آن میباشید.
برای سرمایه گذاری در ترکیه دارا بودن سن حداقلی ۱۸ سال و نیز طرح توجیه اقتصادی الزامی میباشد. برای ثبت شرکت در این کشور دست کم فرد بایستی یک میلیون و ۵۲۷ هزار و ۵۷ لیر در اختیار داشته باشد. خرید ملک و سرمایهگذاری از دیگر راهها نیز به ترتیب نیازمند سرمایه حداقلی ۲۵۰ هزار دلاری و ۵۰۰ هزار دلاری است.
حتی تحت شرایطی خاص امکان گرفتن اقامت از طریق اجاره خانه نیز امکانپذیر میباشد. صنایع کشاورزی، اتومبیل، پوشاک، معدن، املاک و گردشگری را میتوان ایدهآلترین موارد به منظور سرمایهگذاری در ترکیه به شمار آورد.
از دیگر راههای دریافت اقامت ترکیه میتوان به ازدواج با شهروند ترکیهای اشاره نمود. البته گفتنی است که شرایط دریافت اقامت از این طریق به این صورت بوده که فرد بایستی دارای سنی بالاتر از ۱۸ سال بوده و همچنین دست کم سه سال از این ازدواج گذشته باشد.
علاوه بر آن بایستی این زوج با هم زندگی نموده و همچنین دارای تمکن مالی باشند و به هیچ عنوان نیز درگیر مسائل امنیتی نبوده و از یک مسکن حداقلی برای یک زندگی مشترک برخوردار باشند. بعد از گرفتن اقامت ترکیه به واسطه ازدواج، فرد میتواند بعد از ۵ سال درخواست شهروندی و پاسپورت ترکیه نماید.
برای دریافت اقامت ترکیه از راه تولد قوانین ویژهای وجود دارد که بایستی از آنها تبعیت نمود. از آن جایی که ترکیه یک کشور تابع اصل خون بوده در نتیجه این که تنها فردی خارجی در این کشور متولد شود، اقامت و تابعیت ترکیه شامل او نخواهد شد. به منظور گرفتن اقامت و شهروندی ترکیه برای این فرد نیاز بوده که در واقع پدر یا مادر این فرد شهروند ترکیه باشند.
البته این نکته نیز لازم به ذکر است که در صورتی که فرزندی اقامت ترکیه را دریافت نموده به معنای این نیست که پدر و مادر او نیز اقامت میگیرند. در واقع از این اقامت حقی به آنها نخواهد رسید. در صورتی که یک زوج شهروند ترکیهای فردی زیر ۱۸ سال که غیرترکیهای بوده را به فرزند خواندگی بپذیرند، این امکان را داشته تا برای او اقامت و تابعیت ترکیه تقاضا کنند. البته این مورد نیز شرایط خاص خود را خواهد داشت.
پناهندگی نیز از دیگر روشهایی بوده که خیلی از افراد به منظور گرفتن اقامت ترکیه حاضر به استفاده از آن خواهند بود. به طور کلی به فردی پناهنده گفته میشود که بنا به عللی از جمله نژادی، مذهبی، طرز فکر و موارد این چنینی قادر به زندگی در کشور خود نبوده و ماندن در کشور خودش برای او خطراتی به همراه خواهد داشت. در چنین شرایطی کشوری که پذیرنده پناهنده بوده نیز مطابق با کنوانسیون ژنو امکانات حداقلی برای گذران زندگی در اختیار این افراد قرار خواهد داد.
از این رو به طور معمول اکثر کشورها برای آن که کمتر کسی حاضر به پناهندگی در آن کشور شده شرایط سختی را برای پناهندگان در نظر گرفته چرا که بدون شک پذیرش پناهنده هزینههایی را برای این کشورها در بر خواهد داشت.
از آن جایی که در این روش فرد، دیگر راهی برای بازگشت به کشور خود را نداشته و سختیها و خطرات بسیاری در انتظار اوست به هیچ عنوان راه مناسبی نیست. اکیداً توصیه میشود افراد برای اخذ اقامت ترکیه روی دیگر موارد ذکر شده تمرکز کرده و از این روش صرفنظر کنند.
جهت گرفتن اقامت از طریق پناهندگی، فرد بایستی بلافاصله بعد از رسیدن به ترکیه با مراجعه به اداره پلیس و نمایندگی سازمان ملل درخواست پناهندگی نماید. بعد از آن باید فرد مدتی را منتظر بماند تا نوبت مصاحبه با او فرا برسد که اغلب این پروسه با توجه به تعداد درخواستهای بالا، طولانی خواهد بود.
بعد از آن در صورتی که فرد به عنوان پناهنده پذیرفته شود، به منظور مشخص شدن کشور پناهندهپذیر در نوبت قرار میگیرد. علاوه بر آن در صورت رد شدن نیز قادر بوده درخواست تجدید نظر کرده که البته در این شرایط نیز باز شانس کمی برای پذیرفته شدن وجود خواهد داشت. بعد از رد شدن نیز زمانی برای او در نظر گرفته شده که به کشور خود بازگردد.
در طی زمانی که پناهجو منتظر نتیجه درخواست میباشد، قادر است برای خود مسکنی تهیه نموده و یا این که در کمپ مدتی را زندگی کند. به منظور تأمین هزینههای زندگی نیز در این مدت میتواند به کاری موقت مشغول شود.
جهت دریافت اقامت دائمی و شهروندی ترکیه فرد بایستی از شرایط ویژهای برخوردار باشد. در واقع شرایطی چون زندگی در ترکیه به مدت دست کم ۵ سال و حداقل ۶ ماه در طی هر سال، برخورداری از مدارک هویتی، تسلط نسبی به زبان ترکی استانبولی، بهرهمندی از گواهی سلامت روحی و جسمی، ثابت نمودن برخورداری از درآمد کافی، برخورداری از محلی برای اسکان در ترکیه، ثابت نمودن مطابق شدن با فرهنگ و جامعه ترکیه از الزامات دریافت اقامت و تابیعت ترکیه است.
سریعترین و بهترین راه اخذ اقامت ترکیه اجاره خانه در ترکیه یا همان اقامت توریستی میباشد. این روش به علت هزینه مناسب و سرعت بالا از محبوبیت خاصی برای افرادی که میخواهند اقامت ترکیه را اخذ کنند، برخودار میباشد. شما با اجاره یک خانه در ترکیه میتوانید یکسال ویزای توریستی ترکیه داشته باشید و از امکانات شهروندی این کشور نیز استفاده نمایید. همچنین میتوانید حساب بانکی هم داشته باشید. پیشنهاد ما این است، برای اینکه بتوانید راحتتر شرایط زندگی در این کشور را بررسی نمایید، یک خانه به مدت یکسال اجراه نمایید. اگر در طول این یکسال از شرایط راضی بودید، میتوانید برای خرید خانه و اخذ اقامت دائم اقدام نمایید. با اجاره خانه در ترکیه شما میتوانید درخواست ادامه تحصیل یا درخواست کار و حتی برای ثبت شرکت اقدام نمایید. با داشتن اقامت کوتاه مدت به راحتی مجوز ادامه تحصیل یا کار را اخذ کنید.
همچنین بخوانید: صادرات به کشور ترکیه (جدیدترین قوانین صادرات ۲۰۲۳) |
شما برای گرفتن مجوز اقامت در ترکیه دو راه پیش رو دارید:
مهمترین فاکتور برای محاسبه هزینه زندگی در هر کشوری برآورد هزینه مسکن، خوراک و ایاب و ذهاب میباشد. در ادامه به طور مختصر هزینههای زندگی در کشور ترکیه را بررسی میکنیم. میانگین هزینه در پایتخت ترکیه یعنی شهر آنکارا برای هر نفر ۱۵% کمتر از ایران است. برای مثال میزان اجاره خانه در آنکارا نسبت به تهران حدود ۵۵ درصد کمتر و همچنین هزینه خوراک در پایتخت این کشور با توجه به تهران تا حدود ۱۰ درصد کمتر میباشد. ولی در ترکیه هزینه حمل و نقل با ماشین شخصی با توجه به گرانی بنزین از ایران بیشتر است. اما هزینه حمل و نقل عمومی در این کشور به اندازه ایران میباشد. به طور میانگین هزینه زندگی برای هر نفر در آنکارا معادل ۴۰۰ دلار ماهیانه است و این هزینه برای مسکن، خوراک و هزینه ایاب ذهاب در نظر گرفته میشود.
بنابر آخرین گزارش در سال ۲۰۲۰ میلادی، پاسپورت ترکیه یکی از معتبرترین پاسپورتهای دنیا میباشد و در جهان از جایگاه ۳۹ برخودار است. این بدین معنی است که دارنده پاسپورت کشور ترکیه میتواند به ۷۲ کشور جهان بدون داشتن ویزا سفر کند. همچنین در بعضی کشورها مانند کویت، بحرین، لبنان و اکثر کشورهای آفریقایی با گرفتن ویزای فرودگاهی میتوان سفر کرد. در کنار این مسائل باید به این نکته توجه کرد که ویزای کشور ترکیه به مراتب سطح بالاتری از ویزای کشور ایران دارد.
برای گرفتن ویزای شینگن کسانی که دارای پاسپورت ترکیه هستند، کار راحتتری را در پیش خواهند داشت. البته باید به این نکته توجه نمود که کشور ترکیه در تلاش برای پیوستن به اتحادیه اروپا بوده و اگر این کار با موفقیت همراه باشد، پاسپورت کشور ترکیه با جهشی باور نکردنی روبرو خواهد شد و به ۲۶ کشور اروپایی (عضو شینگن) بدون داشتن ویزا به راحتی میتوان سفر کرد.
اسناد و اطلاعات اصلی مورد نیاز برای درخواست ویزای ترکیه به شرح زیر است:
دو روش مهم برای ورود اتباع خارجی به ترکیه وجود دارد:
از نظر قانونی اسکان در ترکیه بدون اجازه اقامت امکان پذیر نیست و بدون اخذ تابعیت نمی توانید از حقوق شهروندی که جمهوری ترکیه ارائه میدهد، بهرهمند شوید. بنابراین اگر میخواهید در ترکیه زندگی کنید، داشتن اجازه اقامت و تابعیت مورد نیاز است. همانطور که اشاره شد این کشور در حال پیوستن به اتحادیه اروپاست و با گذرنامهاش میتوان به ۷۲ کشور بدون داشتن ویزا یا روادید سفر كرد.
اجازه اقامت سندی است که برای اقامت اتباع خارجی در ترکیه لازم است. امروزه افراد خارجی در صورت درخواست اقامت کوتاه مدت می توانند تا 2 سال اجازه اسکان بگیرند. معیارها و اجازه اقامت بسته به نوع درخواست افراد خارجی متفاوت است. در صورتی که واجد شرایط دریافت اقامت کوتاه مدت باشید، به شما کارت اقامت تعلق می گیرد که تاریخ انقضای آن به صورت دقیق مشخص شده و هر فرد می تواند تا مدتی که در کارت اش مشخص شده، در کشور ترکیه بماند و زندگی کند.
اجازه اقامت کوتاه مدت به خارجیهایی داده میشود که مطابق مقررات ماده ۳۱ و ۳۳ قانون اتباع بيگانه و حمایتهای بینالمللی به شماره ۶۴۵۸ و مواد ۲۸ و ۲۹ ضوابط زیر را رعایت کرده باشند. اقامت کوتاه مدت حداکثر به مدت ۲ سال اعطا میشود:
اگر کسی بخواهد در ترکیه زندگی کند، اقامت كوتاه مدت گزینه ایدهآلی است.
این نوع اجازه اقامت به اتباع خارجی گردشگر در مدت زمان درخواست شده و فقط درصورتی که منظور از بازدید بيان شده باشد، صادر میشود. حداکثر مدت زمان آن ۲ سال است که عموماً به عنوان اجازه اقامت توریستی شناخته میشود.
اگر یکی از اتباع خارجی با یکی از شهروندان ترکیه ازدواج کند، میتواند اقامت كوتاه مدت بگيرد. همچنین کودکان زیر ۱۸ سال و کودکانی که نیاز به مراقبت مداوم دارند و تحت حمایت هستند نیز اجازه اقامت خواهند داشت.
اجازه اقامت خانواده طبق مقررات مواد ۳۴ و ۳۷ قانون اتباع خارجي و حمایتهای بینالمللی به شماره ۶۴۵۸ و مواد ۳۰ و ۳۴ به شرح زير میباشد:
این نوع اجازه اقامت به دانشجویان خارجی که در بخشهای آموزش عالی ترکیه تحصیل میکنند، اعطا میشود.
طبق آییننامه مندرج در مواد ۳۸ و ۴۱ قانون اتباع خارجی و حمایتهای بینالمللی به شماره ۶۴۵۸ و مواد ۳۵ و ۳۹ خارجیهایی که شرايط زير را داشته باشند، میتوانند اقامت دانشجویی دریافت کنند:
3 .اگر متقاضی زیر هجده سال (۱۸) سال سن داشته باشد، نامه رضایت والدین برای شرکت در دورههای آموزشی لازم است.
اجازه اقامت طولانی مدت یا دائم توسط استانداریها، پس از تأیید دولت تركيه صادر میشود و به خارجیهایی كه حداقل ۵ سال یا بیشتر به طور مداوم در ترکیه اقامت دارند یا به خارجیهایی كه شروط تعیین شده توسط هیئت سیاستهای مهاجرت را دارند، تعلق میگیرد.
مطابق آییننامههای مواد ۴۲ و ۴۵ قانون اتباع خارجی و حمایتهای بینالمللی به شماره ۶۴۵۸ و مواد ۴۰ و ۴۳، اتباع خارجی به شروط زير میتوانند اجازه اقامت بلند مدت داشته باشند:
توجه: در قوانین اجازه اقامت بشردوستانه که مطابق مقررات مواد ۴۶ و ۴۷ قانون بیگانگان و حمایتهای بینالمللی شماره ۶۴۵۸ و ماده ۴۴ میباشد، موارد زیر آمده است:
این نوع اقامت براي افرادی است برای معالجه به مراکز درمانی ترکیه میآيند، اعطا ميشود. لازم به ذکر است اگر نوع بیماری خطرناک یا واگیردار باشد، اقامت درمانی به بیمار تعلق نخواهد گرفت. تصمیمگیری در مورد این موضوع نیازمند تشخیص نوع بیماری و موارد مربوط به آن است.
میتوان با سرمایهگذاری ۲۵۰ هزار دلاری در مدت زمانی که در ترکیه زندگی میکنید، اقامت مشروط داشت. همچنین پس از چند سال زندگی در این کشور و رعایت اصول قانونی میتوان در نهایت اقامت دائم این کشور را نیز دریافت کرد.
پس از اخذ تابعیت ترکیه، شما حق استفاده از مزایایی را خواهید داشت که جمهوری ترکیه ارائه میدهد. اکنون شما همان حقوق شهروندی ترکیه را خواهید داشت. علاوه بر همه اینها، با داشتن گذرنامه ممتاز ترکیه میتوانید در بسیاری از کشورها اوقات خود را به راحتی سپری کنید.
تابعیت ترکیه به معنای اخذ شناسنامه رسمی و گذرنامه ترکیه است. طبق قوانین جمهوری ترکیه اجازه تابعیت دوگانه نيز دارد؛ یعنی شما میتوانید پاسپورت قبلی خود را نیز داشته باشید. این موضوع یک مزیت مهم محسوب میشود چرا که برخی از کشورها پاسپورت قبلی شما را میگیرند و شما میتوانید تنها پاسپورت جدید خود را داشته باشید.
متقاضیانی که در ترکیه زندگی کردهاند، میتوانند در صورت تحقق شرایط زیر درخواست تابعيت دهند:
برای درخواست تابعيت، متقاضیانی که ضوابط فوق را رعایت کنند باید به اداره امنیت استان یا به اداره مهاجرتی که در آنجا اقامت دارند، مراجعه نمایند.
دارندگان تابعيت از حقوق مشابه شهروندان ترکیه برخوردار هستند به استثنای موارد زیر:
با حداقل ۲۵ هزار دلار سرمایهگذاری در ترکیه، حقوقی مانند یک شهروند ترکیهای کسب خواهید کرد.
برای به دست آوردن حقوق شهروندی از این طریق، موظف هستید که ۵ سال به طور مداوم در ترکیه زندگی کنید و زبان ترکی یاد بگیرید.
اگر یکی از اتباع خارجی استعدادی خارقالعاده در زمينههای ورزشی، علمی و هنری داشته باشد به عنوان یک امتیاز ویژه میتواند حق شهروندی را کسب کند.
در صورت ازدواج با یک شهروند ترک، این شانس را پیدا میکنید که شهروند ترکیه شوید. این درخواست به شرط حداقل ۳ سال بعد از ازدواج میباشد.
در مورد پدر و مادر ترکیهای که فرزند خارجی را به فرزند خواندگی قبول کنند، در صورت عدم تهدید ملی، به فرزند حق شهروندی داده میشود.
اگر شاغل هستید، باید ضمانتنامهای از طرف کارفرمای خود داشته باشید که بیان کند بعد از سفر به ترکیه به کشور محل اقامت خود باز خواهید گشت. به علاوه تراکنشهای بانكي ۳ ماه گذشتهتان نیاز است.
اگر كسب و كاري ايجاد كردهايد، گواهی تأسیس و ثبت شرکت، مجوز تجارت شرکت و بیانیه حساب بانکی شرکت و معاملات آن در ۳ ماه گذشته را بايد اعلام كنيد.
اجازه اقامت تجاري به متقاضی داده میشود تا مشاغل تجاری در تركيه را بررسی کرده و بتواند با توجه به شغل مورد نظرش پیش نیازهای لازم برای راهاندازی کسب و کار را به دست آورد که شامل موارد زیر میشود:
توجه: استقلال مالی و حداقل دستمزد ترکیه (در حال حاضر ۵۰۰ دلار در هر ماه) تعریف شده است.
فرم درخواست اقامت تجاری بايد توسط متقاضی در دفتر اسناد رسمی تکمیل و امضا شود. متقاضی برای تنظیم وکالت باید در دفتر اسناد رسمی حضور داشته باشد (امضای فردمتقاضی لازم خواهد بود). همچنين پس از ترجمه گذرنامه به زبان ترکی، وکالتنامه همان روز و یا روز بعد صادر خواهد شد.
تبصره 1: اگر گذرنامه حاوی الفبای لاتین باشد، ترجمه به زبان ترکی لازم نیست.
تبصره 2: اگر گذرنامه شامل تاریخ تولد نباشد، متقاضی نیاز به شناسنامه تأیید شده دارد. ترجمه معتبر به زبان ترکی برای این سند لازم است.
براي تمدید مجوز اقامت تجاری ترکیه به اسناد زیر نیاز داريد:
اين نوع اجازه اقامت کوتاه مدت برای اهداف گردشگری است و اجازه کار در ترکیه را نمیدهد.
توجه: در صورت درخواست سندی که عنوان آن به روز است باید از اداره کل ثبت اسناد و اراضی کشور تهیه شود. در صورت قرارداد اجاره، شناسه ترکیهای و صاحب ملک به همراه قرارداد اجاره نياز است.
تمدید اجازه اقامت توریستی ترکیه باید طی شصت روز قبل از تاریخ انقضاء درخواست داده شود. این کار به صورت آنلاین در سایت https://e-ikamet.goc.gov.tr نیز انجام است.
توجه: اگر سعی کنید زودتر از شصت روز قبل از تاریخ انقضا اجازه اقامت فعلی خود را تمدید کنید، درخواست شما رد میشود.
طبق قانون ترکیه، در صورت خرید املاک و مستغلات میتوانید اجازه اقامت موقت و سپس دائم دریافت کنید. بنا به خواست میتوانید يك سال اقامت موقت دریافت کنید که سالانه قابل تمدید است. همچنین دولت ترکیه اجازه میدهد در صورت زندگی كردن به مدت ۵ سال یا بیشتر در ترکیه، تابعیت اين كشور را نیز به دست آورید.
توجه: در دوره معامله، خریدار میتواند مجوز اقامت توریستی نيز دریافت کند که به مدت ۳ ماه اعتبار دارد.
توجه: صدور اقامت دائم پس از خريد ملک حدود ۲ ماه طول میكشد.
پس از گذشت فقط ۵ سال از اقامت قانونی میتوانيد درخواست تابعیت دهيد، به شرطی كه:
مدارک مورد نیاز
کارت فیروزهای به شهروندان واجد شرایط غیرترکیهای که اقدام به خرید ملک در ترکیه كردهاند، اعطا میشود. به عنوان یک خارجی که در ترکیه زندگی میکنید، میتوانید با تحویل اسناد و مدارک لازم (به عنوان مثال اسناد اثبات کار، اجاره یا کارمزد هزینه خود) به مؤسسات خاص، به طور مرتب به مدت ۳ سال کارت فیروزهای دريافت کنید.
کارت فیروزهای برای جذب سرمایهگذاران واجد شرایط و افرادی كه دارای مجموعه خاصی از مهارتها در زمینههای ورزشی، علمی یا هنری هستند، اعطا میشود. با اين كارت مجوز اقامت در ترکیه را به دست میآوريد. اما برای اینكه صاحب كارت بتواند تابعيت و شهروند تركيه شود باید ۵ سال یا بیشتر به طور مشروع در ترکیه زندگی كند.
هر خارجی که شرایط زیر را رعایت کند، میتواند به جای اقامت، شهروندی تركيه را درخواست دهد. شرايطی از جمله:
خارجیان درخواستهای اجازه کار خود را از طریق دفاتر کنسولی تركيه ميتوانند ارائه دهند. براي کار در ترکیه، باید مجوز و ویزای كار خود را به كنسولگری ترکیه نشان دهيد. گذرنامه، فرم درخواست ویزا و نامه کارفرما اسناد لازم برای درخواست شما هستند. سایر مدارک باید طی ده روز کاری توسط كارفرما به وزارت کار و تأمین اجتماعی ترکیه ارسال شوند. در صورت تأیید مجوز کار از سوی وزارت، بايد مبلغ ویزای ورود، هزینه صدور گواهینامه کار و هزینه اقامت را پرداخت کنید.
حداقل ۲ ماه قبل از عزیمت به ترکیه، برای ویزای کار به سفارتخانه یا کنسولگری این کشور اقدام کنید. در همین زمان کارفرمای شما باید مداركتان را به وزارت کار و تأمین اجتماعی ترکیه (MLSS) ارسال کند. وزارتخانه لیست جدیدی از این اسناد را در وبسایت خود قرار میدهد که با ارسال مدارک و فرمهای لازم، ویزای کار و مجوز کار را همزمان خواهيد گرفت. وزارت کار و تأمین اجتماعی ظرف مدت ۹۰ روز درخواست شما را پردازش خواهد کرد. پس از تأیید درخواست شما، هزینههای پردازش ویزا مجوز کار و غیره را بايد پرداخت كنيد.
همانند ویزای دانشجویی، با ویزای کاری نیز ظرف مدت ۳۰ روز پس از ورود به ترکیه میتوانید برای اقامت خود درخواست دهيد. تا زمانی که هر سه مجوز لازم صادر نشود، مجاز به شروع کار در تركيه نخواهید بود.
طبق مصوبه شماره ۴۸۱۲ متقاضیان کارآموزی خصوصی، در مفاد مندرج ماده ۵۵ بايد «معافیت اجازه کار» از وزارت کار و تأمین اجتماعی دریافت کنند. ماده ۵۵ آئیننامه اجرای قانون در مورد جواز کار، میزان و مدت زمانی که اتباع خارجی از اجازه کار معاف هستند را بیان میكند.
مشروط به شروط زير:
اعضای مطبوعات بینالمللی، موظف به دریافت «ویزا برای خبرنگار» نیستند و تنها اخذ ویزای توریستی کافی خواهد بود. در صورت نیاز اعضای مطبوعات خارجی در مدت کوتاهی به تركيه میآیند، میتوانند کارت مطبوعاتی موقت كه توسط اداره کل مطبوعات و اطلاعات نخست وزیر صادر میشود را دريافت كنند. کارت مطبوعات موقت برای مدت حداکثر سه ماه صادر میشود و در صورت لزوم برای سه ماه دیگر تمدید میشود. اعضای مطبوعاتی که مجوز اقامت کوتاه مدت دارند، نیازی به ويزای کار ندارند.
نمایندگان خارجی اپراتورهای تور، برای انجام وظایف خود تا ۸ ماه معاف از دریافت ویزای کار هستند. درخواستهای اتباع خارجی شاغل در این زمینه، برای اجازه اقامت از سوی اداره مهاجرت تحت قوانین تنظیم شده و به عنوان اقامت توریستی تلقی میشود.
به خارجیهایی که متقاضی ویزا برای امور مختلف در زمینه حمل و نقل هستند، در صورت ارسال مدارک لازم، ویزای ورود چندگانه معتبر به مدت یک ماه تعلق میگیرد. برای اخذ این ویزا مدارک مورد نیاز بستگی به نوع شغل شما دارد که با مراجعه به سفارت ترکیه میتوانید از جزئیات دقیق آن مطلع شوید.
پرسنلی که به طور رسمی در بنیادهای مذهبی خارجی در ترکیه فعاليت دارند، مجوز کار برای بنیادهای مذهبی تحت چهار چوب و شرایط خاص اعطا میشود.
خارجیهایی که فیلم مستند میسازند و تحقیق یا کاوش باستانشناسی انجام میدهند، باید از قبل توسط مقامات ترکیه مجوز ویژه بگیرند. لازم است فرد با اخذ ویزای مربوطه برای حفاری و تحقیق وارد ترکیه شود.
افراد خارجی که برای اهداف فیلمبرداری مستند به کشور تركيه میآیند، باید از وزارت فرهنگ و گردشگری، اداره کل سینما و استانداری استان مربوطه مجوز لازم را بگیرند.
برای تحقیقات علمی، ضبط آهنگ صوتی، فیلمبرداری مستند، عکسبرداری با موضوع باستانی، تاریخی، زمینشناسی و جامعهشناسی در ترکیه بايد به مؤسسات مربوطه مراجعه کرد. برنامههای مربوط به اکتشافات سطحی بر روی کاربری اراضی و تحقیقات باستانشناسی زیر آب بايد مجوزهای جداگانه داشته باشند.
برای تمديد اقامت ترکیه، حداقل ۶۰ روز پس از اتمام زمان اقامت بايد درخواست خود را به همراه دو نسخه از گذرنامه یا سند مسافرتی به كنسولگری تركيه ارائه دهيد. علاوه بر این داشتن فرم درخواست پر شده، حداقل چهار عکس با اندازه گذرنامه (پسزمینه غیررنگی و سفید) و ویزا مورد نياز است. البته بسته به نوع اجازه اقامت، ممکن است به مدارك بیشتری نیاز باشد (به عنوان مثال مجوز از کارفرمای خود، مدرسه، دانشگاه، بانک و غیره).
با توجه به نوع اجازه و دلیل درخواست خود، اجازه اقامت شما بین ۶ ماه تا ۵ سال اعتبار خواهد داشت. هزینههای تمديد حدوداً ۶۰ الی ۸۰ یورو خواهد بود. وقتی درخواست شما پذیرفته شد، باید هر ماه ۵ تا ۱۰ دلار از طریق دفاتر مالیاتی یا بانکها بپردازید (البته با توجه به ملیت شما، این مبلغ متفاوت است).
در موارد خاص، مدت زمان اجازه اقامت متفاوت است. اگر به عنوان مثال یکی از والدین شما تُرک باشد و شما سن ۱۸ سال یا بیشتر داشته باشید، میتوانید بلافاصله مجوز اقامت کوتاه مدت خود را به راحتی تمديد كنيد. البته تنها به شرط اينكه حداقل به مدت سه سال در ترکیه زندگی کرده باشید.
توجه: در قانون مهاجرت ترکیه ماده ۶۴۵۸ خارجیهایی که قبلاً اجازه اقامت خود را به مدت ۱ سال با هدف توریستی دریافت کردهاند، نمیتوانند اجازه اقامت خود را دوباره تمدید کنند.
مطابق ماده 7.1b و شماره ۶۴۵۸ قانون «اتباع خارجی و حمایت بینالمللی» افرادی كه مایل به ورود به ترکیه میباشند، باید یک سند مسافرتی (گذرنامه) با تاریخ انقضا حداقل ۶۰ روز پس از «مدت اقامت مورد نظر» ارائه دهند.
بند الف: برای اخذ ویزای ۹۰ روزه (مدت اقامت): افراد خارجی باید یک پاسپورت معتبر با حداقل اعتبار ۱۵۰ روز (۹۰ روز اقامت + ۶۰ روز پس از زمان خروج) در زمان ورود به تركيه همراه داشته باشند.
بند ب: برای اخذ ویزای ۳۰ روزه: افراد خارجی باید یک گذرنامه معتبر با حداقل اعتبار ۹۰ روز (۳۰ روز اقامت + ۶۰ روز پس از زمان خروج) به همراه داشته باشند.
نکته: شهروندان کشورهای عضو اتحاديه اروپا که مجاز به ورود به تركيه بدون ویزا هستند، مطابق موافقت نامههای بینالمللی و مقررات قانونی ویژه از این ماده مستثنی هستند که برخی از آنها شامل:
ترکیه از زمان جنگ جهانی دوم در صدر یکی از بزرگترین كشورهای مهاجرپذير جهان قرار گرفت. افزایش تعداد مهاجران و پناهندگان به ترکیه چالشهای دیگری از جمله استراتژیهای مدیریت مهاجرت، کمکهای بشردوستانه و حمایت به مهاجران را برای اين كشور ايجاد كرده است.
دولت، سازمانهای بشردوستانه و نهادهای بینالمللی در تلاش هستند تا سیاستها و اقدامات جامع اي را برای مدیریت پایدار مهاجران تنظیم کنند. سازمان بینالمللی مهاجرت IOM برای ایجاد یک رویکرد مؤثر، جامع و مبتنی بر حقوق بشر در مورد چالشهای مهاجرت ترکیه از دولت آن حمایت میکند. بیش از دو دهه، IOM در ترکیه نقش اساسی در زمينههای زير داشته است:
بسته به اینکه چرا به ترکیه سفر میكنيد و مدت زمان اقامت، ویزا و مجوزهای مختلفي را احتیاج داريد. مهم نیست که اهل کجا باشید یا چرا به ترکیه آمدهاید، در درجه اول به یک گذرنامه معتبر از کشور مبدأ خود نیاز دارید. گذرنامه شما حداقل ۹۰ روز باید اعتبار داشته باشد. اگر گذرنامه شما ۶ ماه از تاریخ انقضاءاش گذشته باشد، قبل از سفر قانونی بايد تمديد شود.
ویزای ترکیه به دلایل سفر شما بستگی دارد. بسیاری از کشورها قراردادهای معافیت ویزا دارند که به شهروندان آنها اجازه میدهد تا حداکثر ۳ ماه بدون ویزا به ترکیه سفر کنند. برخی از ملیتهایی که از لحاظ روادید معاف نیستند، بايد در هنگام ورود به ترکیه ویزا دریافت کنند (البته هزینه نقدی به آنها تعلق میگیرد). برای داشتن لیستی از این کشورها و مدت اقامت مجاز آنها، با وزارت امور خارجه ترکیه تماس بگیرید.
قبل از عزیمت به ترکیه، از كامل بودن تمام اسناد و مدارک مورد نیاز خود اطمینان حاصل کنید. اگر برای زندگی، کار یا تحصیل به ترکیه سفر میکنید نياز به مجوزهای خاصی دارید.
راهنمای اين موارد در زیر ذکر شده است:
نكته: قبل از ارائه درخواست خود، مجدداً کلیه الزامات و مدارک را با سفارت ترکیه در ایران تأیید کنید.
اگر میخواهید بیش از ۹۰ روز در ترکیه برای کار یا تحصیل اقامت داشته باشید، به ویزا احتیاج خواهيد داشت. به مفهوم کلی ویزاهای ترکیه دارای یک ورودی (tek giris) یا چند ورودی (girid mutaddit) است. ویزاهای توریستی و ویزاهای مرزی معمولاً برای یک ورودی معتبر هستند. اما ویزاهای کار و دانشجویی برای چندین ورودی معتبر خواند بود.
با این حال، ویزاهاي مختلف برای فعالیت های خاص نیز صادر میشود. برای درخواست ویزای ترکیه، باید برنامه و دلايل مهاجرت یا سفر خود را به سفارت ترکیه ارائه دهید. پس از بررسی درخواست شما در مدت زمانی که تعیین شده پاسخی را دریافت خواهید کرد.
شما باید تمام این موارد را بدون توجه به ویزای مورد نیاز، تهیه کنید:
این نوع ویزا برای مسافرینی صادر میشود که قصد دارند مدتی را در ترکیه به گشت و گذار بپردازند. ویزای توریستی حداکثر ۹۰ روز و برای یک ورودی صادر میشود. گردشگرانی که واجد شرایط خرید ویزا در مرز ترکیه هستند نیز درخواست ویزای خود را به یک کنسولگری ترکیه یا سفارتخانه در کشور خود بدهند.
ویزاهای تجاری شبیه ویزاهای توریستی هستند و برای مسافرانی که از ترکیه برای تجارت موقت (ملاقاتها، همایشها و سخنرانیها) میآيند، صادر میشود. مانند ویزاهای توریستی، ویزاهای تجاری نيز به طور کلی برای ۹۰ روز صادر میشوند و برای یک ورودی معتبر هستند. اگر به ویزای کاری نیاز دارید، باید مدارک شغلی و مورد نیاز را پیش از سفر به سفارت ترکیه ارائه کنید.
دانشجویان فقط میتوانند پس از ثبتنام در دانشگاه، مدرسه یا کلاسی که توسط وزارت آموزش ترکیه به رسمیت شناخته شده است، ویزا بگيرند. برای درخواست ویزای دانشجویی نامهای از مدرسه يا دانشگاه نیاز دارید که ثبتنام شما را اثبات کند.
ویزای دانشجویی اجازه اقامت به شما اجازه میدهد تعداد تا به میزان نامحدود به مدت یک سال از مرزهای ترکیه تردد داشته باشید. بنابراين بايد برای تمدید ویزا قبل از انقضاء تمهیداتی انجام دهید. در غیر این صورت، اقامت شما غیرقانونی میشود و باید کشور را ترک کنید.
اگر میخواهید بیش از مدت مجاز در ترکیه زندگی کنید، باید برای ویزای اقامت اقدام کنید. حداقل دو ماه قبل از عزیمت خود موارد لازم گفته شده را به سفارتخانه یا کنسولگری ترکیه ارسال کنید. در صورت صادر نشدن ویزای اقامت، مجاز به کار و زندگی در ترکیه نحواهيد بود، مگر اينكه بتوانيد در طول اقامت خود از لحاظ مالی در حد عالی باشيد و درخواست خود را به وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه بفرستید.
محققان متقاضی انجام كارهای باستان شناسی و تحقیقاتی باید درخواستهای خود را به سفارت یا کنسولگری ترکیه ارائه دهند. اعضاء و رهبران تیم تحقیقاتی باید ۷ نسخه از فرم درخواست و عکس گذرنامه خود را ارسال کنند. جزئیات برنامه آنها باید برای بررسی به کنسولگری ترکیه ارسال شود. پس از پردازش و تصویب برنامهها، هزینه پردازش نيز بايد پرداخت شود.
محققانی که در حال انجام تحقیقات آکادمیکي غير از حفاری باستان شناسی هستند، باید موارد تحقيقاتی خود را به کنسولگری ترکیه یا سفارتخانه آن معرفی کنند و پروژه خود را به وزارت فرهنگ و جهانگردی ترکیه ارسال نمایند. در صورت تأیید پیشنهاد يا پروژه شما، ويزای مورد نیاز را دریافت خواهید کرد.
اگر قصد فیلمبرداری از یک پروژه سینمایی یا ساخت مستند در ترکیه دارید، باید درخواستی به وزارت فرهنگ و جهانگردی ترکیه ارائه دهید. برای اطلاعات بیشتر با سفارت ترکیه تماس بگیرید. گردشگرانی که فیلم شخصی برای اهداف غیرتجاری میسازند نیازی به این ویزا ندارند.
شبه جزیره آناتولی را میتوان مهم ترین بخش کشور ترکیه دانست. از نظر محققان و تاریخ دانان دیرینگی و قدمت آن به اوایل دوره نوسنگی میرسد. از همین رو به عنوان کهنترین نقاط مورد سکونت در جهان شناخته میشود. دولتهای مختلفی بر این سرزمین حکومت کردهاند اما در برههای از تاریخ و ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، کوروش هخامنشی تمامی سلطنتهای حاکم را از بین برد و ترکیه تحت سلطه و تابع حکومت بزرگ و با عظمت هخامنشیان شد. با حمله اسکندر مقدونی در سال ۳۳۳ هجری قمری آسیای کوچک زیر سلطه سلوکیان رفت و بعد از سلوکیان، این بار رومیان بودند که بر این سرزمین حکمرانی کردند و بر آن مسلط شدند.
این مسئله تا سال ۳۹۵ ادامه داشت و در نهایت امپراتور کنستانتین شهر قسطنطنیه سابق و استانبول کنونی را پایتخت خود قرار داد. به نوعی میتوان این اقدام را مقدمهای بر تقسیم شهر استانبول به دو بخش شرقی و غربی یا همان آسیایی و اروپایی دانست. به نوعی حکومت این امپراتوری را در جای جای تاریخ ترکیه مشاهده خواهید کرد. هر چند که حکومت سلجوقیان به قصد سلطه بر بیزانس به استانبول (قسطنطنیه سابق) حمله کرد و توانست بخش شرقی ترکیه را به تصرف خود درآورد. با توجه به این مسئله سلجوقیان مسلمان بودند و کم کم شرایط مسلمان شدن مردم این منطقه و نفوذ و گسترش زبان ترکی مهیا شد. اما بخش غربی سرزمین ترکیه همچنان تحت حاکمیت امپراتوری بیزانس اداره میشد.
در تاریخ ترکیه جنگ جهانی اول، بیشترین آسیب و سهمگینترین ضررها را به این کشور و دولت وارد کرد. زیرا در طی این جنگ امپراتوری عثمانی سقوط کرد و کشور دچار تزلزل و آشوب شد. بریتانیا و سایر متحدانش با مشاهده وضع موجود به این امپراتوری که روز به روز قدرتمندتر میشد حمله کردند و آن را از بین بردند. در نهایت این مصطفی کمال پاشا بود که جمهوری ترکیه را در سال ۱۹۲۳ میلادی تأسیس کرد. البته همه ما او را با نام آتاترک میشناسیم. اتفاقات بسیار زیادی در طی حکومت آتاترک در کشور ترکیه رخ داد، اما دخالت نظامی این کشور بر ضد کودتای نظامی یونانیهای ساکن در قبرس در سال ۱۳۵۳ باعث شد تا قبرس به یونان ملحق نشود. تلاشهای آتاترک نتیجهبخش بود و این کشور به عضویت سازمان ملل و حتی عضویت ناتو درآمد.
مطمئناً برایتان جالب خواهد بود که بدانید کشور ترکیه عضو جنبی جامعه اروپا نیز محسوب میشود و اکنون با اجرای اصلاحاتی سعی در تحکیم و تقویت مردم سالاری و اقتصاد خود دارد تا بتواند مذاکرات برای عضویت در اتحادیه اروپا را با موفقیت به پایان برساند.
در تاریخ ترکیه، دوران حکومت آتاترک را دوران اقتدار این کشور و البته دوران تک حزبی بودن مینامند. کمال پاشا به خوبی توانسته بود شکلی از اقتدار سیاسی ملیگرایانه را در ترکیه به نمایش در آورد و هیچگونه ابایی از نژاد پرستی و ترویج پان ترکیسم و به انزوا راندن اسلام و قومیتها نداشت. هرچند که این مسئله تا سال ۱۳۲۹ دوام نداشت و سرانجام حزب دموکرات توانست از گروه سیاسی مخالف پیشی گیرد و تعداد احزاب را افزایش دهد.
در سال ۱۹۲۴ دولتمردان توانستند نخستین قانون اساسی جمهوری ترکیه را در تاریخ ترکیه به ثبت برسانند و دین رسمی را اسلام تعیین نمایند. هر چند که تنها ۴ سال بعد این قانون حذف شده و با تأکید جدایی دین از سیاست، ترکیه کشوری با دولت و حکومت سکولار (جدایی دین ازسیاست) به جهانیان معرفی شد. طی آمار منتشر شده نزدیک به ۹۸ درصد مردم این کشور را مسلمانان تشکیل میدهند و تنها ۲ درصد آنان مسیحی، کلیمی و… هستند. برخلاف ایران، مسلمانان ترکیه پیرو مذهب تسنن می باشند که از میان آنها حنفیها بزرگترین گروه به شمار میآیند که عمدتاً در مرکز و غرب ترکیه ساکن هستند. شافعیها با جمعیتی کمتر در مناطق شرقی ترکیه مستقرند و اکثراً کُرد هستند.
اگر به تاریخ ترکیه علاقمند هستید، مطمئناً به این مسئله آگاهی دارید که طرح اصلی پرچم ترکیه مدرن و امروزی از ماه و ستاره سفید همراه پس زمینهای سرخ رنگ تشکیل شده است. امروزه کشورهای بسیار زیادی از نشان ماه و ستاره بر روی پرچمشان استفاده میکنند که از جمله این کشورها میتوان به ازبکستان، الجزایر، پاکستان، ترکمنستان، تونس، جمهوری آذربایجان، سنگاپور، مالزی، مریتانی و البته ترکیه اشاره کرد. با توجه به فراگیر بودن این نماد شاید برایتان جالب باشد که بدانید این علائم ارتباط مستقیمی به امپراتوریهای سلجوقی و عثمانی حاکم بر ترکیه دارد.
در واقع این پرچم نشان میدهد که جمهوری ترکیه باید به عنوان دولتی واحد و یکپارچه به جهانیان شناخته شود. با توجه به این مسئله که در طی حکومت امپراتوری عثمانی بر این کشور، از آنها به عنوان خلیفه مسلمین نام برده میشد، اروپاییان از این نماد به عنوان نماد اسلام یاد میکردند تا جایی که این طرح در بین کشورهای اسلامی و البته هلال احمر جهانی تأثیر گذاشت. به عبارت سادهتر صلیب سرخ جهانی در سال ۱۲۴۱ میلادی توسط هنری دونانت بازرگان سوئیسی پایه گذاری شد. با توجه به این مسئله برای طرح پرچم صلیب سرخ جهانی از نشان کشور سوئیس و علامت دین مسیح استفاده نمودند. این دولت به منظور برابری دین اسلام و مسیح از نماد ماه و ستاره نیز استفاده نمود.
در طی چندین سال گذشته، با اکثر افرادی که صحبت میکنیم نشانهای از علاقه خود به مهاجرت را بروز میدهند. در واقع همه افراد به دلایلی همچون مشکلات اجتماعی، اقتصادی و…. تمایل دارند تا باقی عمر خود را هر چند سخت اما در کشوری پیشرفته و رو به رشد سپری کنند. جوانانی که نمیتوانند شغل مورد نیاز خود را پیدا کرده و آیندهای برای خود دست و پا نمایند. یکی از اصلیترین مقاصدی که افراد به دلیل نزدیکی به ایران و البته عدم نیاز به ویزا انتخاب میکنند؛ کشور ترکیه است. این کشور که تشابه بسیار زیادی با فرهنگ ایران دارد، میتواند یکی از گزینههای خوب برای کسب درآمد و زندگی باشد. هر چند که شرایط متفاوتی برای اخذ شهروندی و پاسپورت ترکیه وجود دارد.
زمانی که شما ترکیه را مقصدی برای مهاجرت و ادامه زندگی انتخاب میکنید، باید بدانید که حضور در این کشور بدون اخذ ویزا و مجوز بیش از ۳ ماه امکانپذیر نیست. پس باید به سراغ راهی برای اخذ شهروندی بروید. در ابتدا این کار با ارائه درخواستی برای شهروند شدن آغاز میشود. مدارک و اسنادی را که در این راستا به آن نیاز است آماده و به سفارتخانه ترکیه ارسال کنید.
از اصلیترین شرایط آن سن قانونی بالای ۱۸ سال است و نکته اینجاست که شما باید حداقل ۵ سال به طور مداوم در کشور ترکیه زندگی کرده باشید و حداکثر مدت زمان خروج شما از این کشور کمتر از ۶ ماه در هر سال باشد. این مسئله در رابطه با افرادی که با شهروندان ترک ازدواج میکنند به ۳ سال تقلیل پیدا میکند. در اختیار داشتن مدارکی همچون عدم سوء پیشینه، اثبات تمکن مالی و سلامت جسمی و ذهنی الزامیست.
یکی دیگر از راههایی که برای اخذ شهروندی و پاسپورت ترکیه وجود دارد، اثبات تمکن مالی از طریق سرمایهگذاری است. در واقع زمانی که شما به دولت اثبات کنید که در اقتصاد کشور سهمی ایفا میکنید و حداقل ۵۰ شهروند ترکی را استخدام کرده و به آنها حقوق پرداخت میکنید. این امکان برای شما وجود دارد که به مدت ۵ سال مجوز اقامت دریافت کنید و پس از آن شهروند ترکیه خواهید شد. نکته دیگر به برخی از مشاغل ارتباط دارد. مشاغلی از جمله آشپزی و آرایشگری در ترکیه طرفداران زیادی دارد. در صورتی که شما یکی از این مدارک را در اختیار داشته باشید و به مدت ۳ سال در این کشور مشغول به کار شوید، پس از آن میتوانید شهروند ترکیه شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه میتوانید به بخش تماس باما مراجعه نمائید.
در وهله اول باید بدانید که پاسپورت کشور ترکیه رتبه ۳۹ را دارد و تمامی شهروندان این کشور اجازه ورود به ۱۰۷ کشور جهان بدون ویزا را دارا میباشند. این مسئله نشان از ارزش و اعتبار پاسپورت ترکیه در جهان است. با استفاده از پاسپورت ترکیه شما به راحتی میتوانید به کشورهای مختلف گشت و گذار کنید، به تحصیل و یا شغل بپردازید و حتی تحت درمان قرار گیرید. اما باید به این مسئله توجه داشته باشید که آیا کشور مقصد به شما اجازه اقامت بیش از یک ماه را جهت انجام اموراتتان میدهد یا خیر. اگر تمایل دارید که مدت زمان بیشتری را بمانید باید از دولت آن کشور اجازه اقامت بگیرید.
از جمله مهمترین مسئله و مزیتی که این پاسپورت با خود به همراه دارد، میتوان به این مسئله اشاره کرد که با توجه به ارزش و اعتبار پاسپورت ترکیه، اگر بخواهید با استفاده از این پاسپورت برای کار به کشورهای دیگر بروید میتوانید به مدت زمان ۵ سال در آن کشور اقامت داشته باشید. هر چند که با توجه به نوع قراردادی که میان شما منعقد میشود این زمان میتواند افزایش پیدا کند.
مطمئناً اکنون که نسبت به ارزش و اعتبار پاسپورت ترکیه آگاه شدید، میتوانید آگاهانهتر برای آینده خود تصمیمگیری کرده و کشوری متناسب با نیازهایتان را برای مهاجرت انتخاب نمائید.
از جمله مزایای پاسپورت کشور ترکیه عبارتند از:
همانطور که گفتیم پاسپورت ترکیه از ارزش و اعتبار زیادی در جهان برخوردار است. همین موضوع سبب شده تا ایرانیان به فکر اخذ تابعیت ترکیه باشند. پاسپورتهای ترکیه به دو بخش تقسیم میشوند:
دقت داشته باشید منظور از پاسپورتهای خاص آن دسته از پاسپورتهایی است که به مقامات دولتی، رئیسها، فرماندار و همسران و فرزندان آنها که زیر ۱۸ سال سن دارند، تعلق میگیرد. با توجه به اهمیت ترکیه به عنوان یکی از اصلیترین قطبهای گردشگری منطقه اروپا و آسیا و با توجه به هزینههای زندگی بهتر در برابر سایر کشورهای جهان میتوان شاهد رشد روزافزون آن و در نتیجه افزایش اعتبار پاسپورت ترکیه بود. در این مقاله که در مورد اقامت ترکیه، ویزای ترکیه و پاسپورت ترکیه بحث کردیم سعی بر این شد تا نکات ناگفته را به شما عزیزان بیان کنیم که در سایتهای فارسیزبان دیگر وجود ندارند. چنانچه سؤال یا پیشنهادی دارید میتوانید در بخش نظرات عنوان نمایید.
ترکیه یکی از کشورهایی است که سالانه مهاجران زیادی به این مکان میآیند. کشور ترکیه تا حد بسیاری از نظر فرهنگ و آب و هوا به کشور ایران نزدیک است و همه ساله ایرانیان و خارجیان زیادی به کشور زیبای ترکیه مهاجرت میکنند. در این مقاله قصد داریم به شرح و تفسیر نحوه اخذ اقامت ترکیه، روشها و شرایط آن بپردازیم. پس با ما همراه باشید تا در ادامه این موارد را برای شما بیان کنیم.
نخستین قدم برای اخذ اقامت ترکیه شناخت راه و روشهای مهاجرت به این کشور و انتخاب شایستهترین گزینه میباشد. پس از این شناخت و آگاهی، میبایست شرایط و مدارک مهاجرت را تکمیل نمایید.
اقامت در ترکیه به دو صورت کلی انجام میگردد که این اقامتها عبارتند از:
الف) اقامت کوتاه مدت در ترکیه
ب) اقامت بلند مدت در ترکیه
1) اخذ اقامت توریستی
به این اقامت، اقامت یکساله میگویند.
برای اخذ چنین اقامتی ابتدا باید اقدام به اجاره نامه (اجاره یک واحد مسکونی) نمایید.
پس از تنظیم و تکمیل اجارهنامه میبایست یک سری مدارک داشته باشید که در ادامه خواهیم گفت.
شما قادر خواهید بود از طریق سرمایهگذاری و راهاندازی شغل، اقامت در ترکیه را تجربه کنید.
برخی از مشاغل مورد نیاز در کشور ترکیه شامل کسب و کارهای زیر میشوند:
از مهمترین و سودآورترین صنایع ترکیه برای سرمایهگذاری شامل صنایع کشاورزی، اتومبیل، گردشگری،املاک، پوشاک و معدن میباشند.
شما میتوانید برای تحصیل در ترکیه اقامت داشته باشید و در بهترین دانشگاهها تحصیل کنید.
شاید برای شما جالب باشد که رنکینگ دانشگاههای ترکیه در میان دانشگاههای جهان بسیار بالاست. خوشبختانه هزینه تحصیل پایین میباشد و تحصیل به زبان انگلیسی انجام میگردد.
برای این نوع اقامت باید مدرک تومر(آموزش زبان ترکی) داشته باشید. سپس میتوانید برای پذیرش از یک دانشگاه یا مؤسسه آموزشی در ترکیه اقدام نمایید. همچنین ویزای دانشجویی و دفترچه اقامت در ترکیه را دریافت کنید.
از طریق ازدواج با یک شهروند ترکیه قادر خواهید بود اجازه اقامت در ترکیه را دریافت کنید. بعد از گذشت سه الی پنج سال ازدواج با شخص مورد نظر، میتوانید درخواست اخذ اقامت دائم داشته باشید.
اقامت به منظور تحقیقات علمی
7) شرکت در برنامهها، کارگاههای آموزشی و دوره های تخصصی در ترکیه
8) اخذ اقامت از طریق یادگیری و آموختن زبان ترکی
شما میبایست به منظور اقامت در ترکیه مدارکی را داشته باشید. این موارد و مدارک عبارتند از:
1. شما باید اجارهنامه محضری (مورد تأیید نوتر) داشته باشید.
2. اصل پاسپورت به همراه کپی
3. عکس بیومتریک رنگی تمام رخ متقاضیان (۴ قطعه) تهیه فرمایید.
4. هزینههای اداره مهاجرت را کامل پرداخت نمایید.
5. فرم راندوو (مصاحبه) را باید پر کنید. (مراجعه به سایت اداره مهاجرت ترکیه)
6. شماره ورگی (کد مالیاتی) اخذ کنید.
7. شناسنامه تمامی متقاضیان میبایست به ترکی ترجمه شوند.
8. شناسنامه کودکان به همراه برگه کفالت در صورت نیاز باید ترجمه شوند.
9. شما موظف هستید بیمه درمانی و سلامت اخذ نمایید. البته افراد زیر هجده و بالای شصت و پنج اجباری برای گرفتن آن ندارند.
اکنون شاید بپرسید اخذ اقامت کوتاه مدت در ترکیه چه مدت زمان طول میکشد؟
چنانچه تمامی مدارک مهیا باشند، اخذ اقامت در ترکیه حدود ۳ ماه زمان میبرد.
از بهترین روش اخذ اقامت دائمی ترکیه (بلند مدت) سرمایهگذاری، خرید ملک و ثبت شرکت در ترکیه میباشد.
اقامت دائم ترکیه عمدتاً پس از گذشت حداقل ۳ سال قابل دریافت است.
به نظر میرسد تحصیل در دانشگاههای ترکیه، ویزای کار، خرید ملک و سرمایهگذاری در ترکیه از برترین راههای مهاجرت به ترکیه هستند.
همچنین بخوانید: شرایط کار و زندگی در استانبول |
اکنون با این تفاسیر قصد دارید که به کشور ترکیه مهاجرت کنید؟
چنانچه قصد مهاجرت دارید برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
چند سالی است که کشور زیبای ترکیه یکی از اصلیترین مقاصد ایرانیان برای گردش و…
ترکیه و ایران تقریباً از نظر فرهنگ و جمعیت شبیه هستند. بنابراین این کشور ترکیه…
بهترین شهر ترکیه برای زندگی کجاست؟ کشور ترکیه از گذشته تا کنون پذیرای مهاجران و…
آیا قصد راه اندازی کسب و کار در کشور ترکیه دارد؟ آیا میخواهید از شرایط…
برای اولین بار در ایران قصد داریم تا نکات ارزشمندی را در خصوص صادرات به…
در این مقاله جذاب می خواهیم به بررسی 10 هتل پنج ستاره و لوکس در…